NAJNOVIJE srpsko filmsko ostvarenje "Povratak", koje potpisuje scenarista i reditelj Predrag Jakšić, sinoć je premijerno predstavljeno publici u prepunom Sava centru. Nakon crvenog tepiha, kojim je prošetala glavna glumačka postava, koju čine holivudske zvezde Džon Sevidž, Lazar Rokvud, ali i velika imena srpskog glumišta Rada Đurčin, Vesna Stanojević, Radivoje Raša Bukvić, Marko Adžić, publika se upustila u životnu priču povratnika vraćajući se zavičaju i korenima.

- Proživeo sam sjajno iskustvo, jednu iskrenu životnu priču prožetu čvrstim karakterima aktera, karakterističnu za srpski narod - ističe holivudski glumac Džon Sevidž. - Svi smo delovali kao tim, srpski glumci su sjajni, prijateljski nastrojeni i puni razumevanja. Ova zemlja je prošla kroz velike promene i ja želim da što više ljudi vidi ono što vi ovde radite i kako stvarate.

Pre prvih scena trilerskim žanrovskim obrascem obojenog ostvarenja, nastupila je Ivana Jordan izvodeći numeru "Nebo je tako vedro" koja u filmu prati život glavnog junaka. Nakon premijernog prikazivanja srpskog ostvarenja, u kome je poslednje scene snimio i Milorad Mandić Manda, ovacije publike tražile su poklon više od glavne glumačke postave. Među gledaocima bili su i glumci Radoš Bajić, Ivan Bekjarev, članovi muzičke grupe "Riblja čorba", zamenik gradonačelnika Beograda Andrija Mladenović i mnogi drugi.

Film "Povratak", koji predstavlja i debitantsko ostvarenje reditelja Predraga Jakšića, gledaoce vodi kroz životna iskustva povratnika koji nakon 40 godina dolazi u rodni kraj, u kome nema nikog svog. Priča se vezuje za malo vojvođansko selo, koje sa dolaskom "stranca" postaje živo kao nikada do tada. Rastrzan između života u tuđini i povratka u domovinu, glavni akter nalazi se na životnom raskršću, tragajući za odgovorima šta je i gde tuđina za njega.

Vesna Stanojević i Lazar RokvudRada Đuričin,Ivana Jordan


U publici i članovi "Riblje čorbe"


Predrag Jakšić,Radoš Bajić