NOVI SAD - Vojvođanski premijer Igor Mirović izjavio je danas da će Pokrajinska vlada "ozbiljno podržati" snimanje televizijske serije i proizvodnju pozorišne predstave povodom 100. godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.

Mirović je na sastanku u Pokrajinskoj vladi ocenio da je reč o "nacionalnom projektu od ogromnog značaja" i dodao da je prisajedinjenje Vojvodine Srbiji nakon Prvog svetskog rata, krajem 1918. godine, događaj koji je "nepravedno dugi niz godina bio u drugom planu".

On je ponovio da je Pokrajinska vlada započela pripreme za osnivanje Muzeja prisajedinjenja, čijim će otvaranjem takođe biti obeležen jubilej, kao i nizom naučnih, kulturnih, umetničkih i drugih manifestacija.

Mirović je danas primio književnika i dramaturga Milovana Vitezovića, kojem je povereno pisanje scenarija za igranu televizijsku seriju i teksta pozorišne predstave o ovom istorijskom događaju, generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine Miodraga Koprivicu i upravnika Srpskog narodnog pozorišta Zorana Đerića.

Sagovornici su zahvalili Miroviću na obećanoj podršci, piše u saopštenju.

Prijemu je prisustvovao je i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslav Štatkić.