TV serija i predstava povodom stote godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji

Beta

14. 02. 2017. u 16:43

ТВ серија и представа поводом стоте годишњице присаједињења Војводине Србији

Foto: Tanjug

Vojvođanski premijer Igor Mirović izjavio je da će Pokrajinska vlada "ozbiljno podržati" snimanje televizijske serije i proizvodnju pozorišne predstave povodom 100. godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji

NOVI SAD - Vojvođanski premijer Igor Mirović izjavio je danas da će Pokrajinska vlada "ozbiljno podržati" snimanje televizijske serije i proizvodnju pozorišne predstave povodom 100. godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.

Mirović je na sastanku u Pokrajinskoj vladi ocenio da je reč o "nacionalnom projektu od ogromnog značaja" i dodao da je prisajedinjenje Vojvodine Srbiji nakon Prvog svetskog rata, krajem 1918. godine, događaj koji je "nepravedno dugi niz godina bio u drugom planu".

On je ponovio da je Pokrajinska vlada započela pripreme za osnivanje Muzeja prisajedinjenja, čijim će otvaranjem takođe biti obeležen jubilej, kao i nizom naučnih, kulturnih, umetničkih i drugih manifestacija.

Mirović je danas primio književnika i dramaturga Milovana Vitezovića, kojem je povereno pisanje scenarija za igranu televizijsku seriju i teksta pozorišne predstave o ovom istorijskom događaju, generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine Miodraga Koprivicu i upravnika Srpskog narodnog pozorišta Zorana Đerića.

Sagovornici su zahvalili Miroviću na obećanoj podršci, piše u saopštenju.

Prijemu je prisustvovao je i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslav Štatkić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Steva

16.02.2017. 12:13

@Sten - @Sten: ,,Vojvodina nikada nije prisajedinjena Srbiji,,. A sta je onda? Okupirana Nece me iznenaditi ako za koji dan pristalice Canka i Pajtica i to izjave.

Д. З.

16.02.2017. 12:15

@Sten - Тачно је, Војводина је, као покрајина за разбијање Србије, комунистички производ, а а Србији су се присајединили Срби и други с територија које су се звале Војводство Србија,Тамишки Банат и Срем са Западним Сремом.Војводина, као покрајина, основана је од комуниста ради разбијања Срба и Србије. О Стен је у праву.

profmaj

14.02.2017. 21:16

Zar se ne nađe nijedan "prisajedinjeni" Vojvođanin da slavi, deli pare, otvara muzeje i piše scenarija?