Mima Karadžić: Nema leka bez osmeha

Ivan Lovrić

12. 02. 2017. u 08:01

Мима Караџић: Нема лека без осмеха

Mima Karadžić

Na Sretenje ćemo se sresti sa još jednim umetničkim ostvarenjem braće Mime i Milana Karadžića. U Sava centru biće premijerno prikazan njihov novi film "Biser Bojane"

NA Sretenje ćemo se sresti sa još jednim umetničkim ostvarenjem braće Mime i Milana Karadžića. U Sava centru biće premijerno prikazan njihov novi film "Biser Bojane".

Stariji od braće, Mima, kaže da će to, uz zvanični državni praznik, biti i praznik za sve ljubitelje filma. Kao što su TV gledaoci sinoć mogli da uživaju u njihovoj komediji "Gorčilo".

* Vaš novi film se bavi ljubavlju i kriminalom.

- To je jedna priča koja će se pretvoriti u romantičnu priču. Reč je o odnosu oca i sina, a onda i dvoje mladih koji će se uprkos svim suprotnostima i problemima, naći zajedno.

* Kako ste se snašli u ulozi lopova?

- U svakoj ulozi se snađeš. Igrao sam ja i ljubavnike, homoseksualce... Sve i svašta. I da se ne zaboravi, da sam na početku karijere kod Branka Kockice igrao i Paju Patka!

* Kao i kod većine vaših ostvarenja, namera je da se nasmeje publika.

- Sve što u životu radimo jeste, ne samo da nasmejemo, već i da zabavimo publiku. Nadam se da smo u tome i uspeli.

* Taj specifični crnogorski humor uvek prolazi kod publike.

- I iz tog humora se mora probrati šta je dobro, a šta je manje dobro. Izbor pravog humora je to što nas uvek opredeljuje i što odlučuje.

* Da li smeh može da bude lek za našu gorku stvarnost?

- Definitivno najbolji lek na svetu za sve naše bolesti i boljke je smeh.

* Vi i Milan ste nerazdvojni. Da li se ponekad i ne slažete?

- Eksplozivni smo i jedan i drugi. U toku dana se prepiremo i reagujemo na sve i svašta. A glavni cilj je da to što radimo bude što bolje. Mi smo dobar tandem, a uz nas je i Dragan Đurković, naš drug i koproducent, koji nam dođe kao deo familije.

* Koji su vam budući planovi?

- Ideja nam je da na proleće radimo i jedan pozorišni komad. Ali, o tom - potom. Sada radimo nastavak serije "Komšije" i to ćemo snimati punom parom sve do maja. Onda ćemo videti da li će to biti i dalje nastavljeno kao serija ili ćemo snimati neki novi film. U svakom slučaju, nećemo biti besposleni.

* Šta vam je još obeležilo proteklu nedelju?

- Jedne večeri sam s jednom devojkom izašao na večeru. To mi je bilo veoma značajno, jer je ona zaslužila taj lepi provod.

* Da li ćemo otkriti njeno ime?

- Naravno da nećemo.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije