Nadmetanje oko Pajinog Sokolara

M. A. K.

14. 12. 2016. u 11:00

Надметање око Пајиног Соколара

"Sokolar" Paje Jovanovića

Novogodišnja Arte aukcija 199 umetničkih dela, poslastica do sada nepoznati gvaš na kartonu našeg slavnog slikara

NA početku karijere našeg slavnog slikara Paje Jovanovića, među najtraženijima su bile njegove slike-studije ratnika sokolara, a do sada nepoznati gvaš na kartonu, upravo sa ovom žanr scenom naći će se večeras od 19 časova među 199 dela domaćih umetnika na Novogodišnjoj aukciji Galerije Arte, na Andrićevom vencu. Jovanovićev "Sokolar" nema početnu cenu, zato što se prodaje pod posebnim uslovima. U zatvorenim kovertama ponude će stići i za tri platna Ivana Tabakovića, slike "Spuž" Petra Lubarde i "Morski suton" Mila Milunovića, kao i delo "Pandora" Predraga Peđe Neškovića.

U javno nadmetanje, po najvećoj početnoj ceni od 17.000 evra, ući će delo "Vetrenjače", Stjepana Fjodoroviča Kolesnikova, učenika čuvenog Ilje Rjepina, inače dugogodišnjeg scenografa Narodnog pozorišta. Kolesnikova "Jesen", aukciju će započeti sa 8.000 evra, kao i "Sveti Nikola" Uroša Predića. Početna cena "Pejzaža" Peđe Milosavljevića je 7.500, dok je za 300 evra manje ponuđena "Stara prelja" Milana Konjovića.


MARINA

U ponudi je i ulje na platnu "Predmeti na stolu" naše proslavljene bodi-art umetnice Marine Abramović, čija je početna cena 3.800 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)