PRESTIŽNO regionalno teatarsko priznanje "Ardalion" i vredna umetnička slika kojom "Novosti" kao medijski pokrovitelj već 21 godinu zaredom nagrađuju najbolju predstavu na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu, uručeni su u ponedeljak predstavi "Hinkeman" Zagrebačkog kazališta mladih.

- Ovo ostvarenje je hrabra, sirova i nebrušena studija današnjeg društva. Igor Vuk Torbica je sa svojom ekipom vešto i precizno iskoristio predložak o osakaćenom vojniku kako bi ispričao priču o današnjem vremenu, o ideologijama koje ispoljavamo, a da pritom ništa nismo naučili o sebi i svetu koji nas okružuje - piše u obrazloženju žirija koje je potpisao predsednik, reditelj Dejan Mijač.

"Hinkeman" je četvrto ostvarenje iz hrvatske produkcije nagrađeno najvažnijom regionalnom nagradom za najbolju predstavu u celini. Prethodno, ovaj uspeh ostvarile su predstave "San letnje noći" (GDK Gavela, režija Aleksandar Popovski) 2008. godine, "Buđenje proleća" (ZKM, režija Oliver Frljić) 2010. i "Zločin i kazna" (režija Zlatko Sviben, GDK Gavela) 2013.