Dnevnik mašinovođe na još dva prestižna filmska festivala

Novosti Online

13. 10. 2016. u 11:32

Дневник машиновође на још два престижна филмска фестивала
Film "Dnevnik mašinovođe" koji se prikazuje na repertoaru bioskopa širom Srbije, srpski kandidat za Oskara u kategoriji filmova van engleskog govornog područja, jedno je od najtraženijih ostvarenja na festivalima u Evropi ali i širom sveta

Film "Dnevnik mašinovođe" koji se prikazuje na repertoaru bioskopa širom Srbije, srpski kandidat za Oskara u kategoriji filmova van engleskog govornog područja, jedno je od najtraženijih ostvarenja na festivalima u Evropi ali i širom sveta.

Nakon svetske premijere na festivalu u Moskvi, potom londonskog Raidance festivala, aktuelenog festivala u Varšavi, sledi prikazivanje na Sao Paolo International Film Festivalu, kao i dva nova poziva na festivale u Slovačkoj i Indiji.

Osamnaseto izdanje Međunarodnog Filmskog Festivala u Bratislavi, u okviru koga će biti prikazan naš film, održaće se od 11. do 17. novembra. Najveći i najbitniji filmski festival u Slovačkoj, stavlja naglasak na inovativnu nezavisnu produkciju, a za cij ima da prikaže trendove u evropskoj kinematografiji.

Sledi prikazivanje na 47.Međunarodnom filmskom festivalu u pokrajini Goa u Indiji, jednom od najvećih i najstarijih festivala u Aziji. Festival počinje 20. novembra, a naš fllm će biti prikazan u programu "World Cinema".

Podsećamo da je film scenariste i reditelja Miloša Radovića, u kome glavne uloge tumače Lazar Ristovski, Petar Korać, Mirjana Karanović, Nina Janković, Jasna Đuričić i Mladen Nelević, ranije pozvan i na Međunarodni filmski festival ARPA u Los Anđelesu i LET'S CEEfilmski festival u Beču, koji se održava početkom sledeće godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dok vidim imena

13.10.2016. 14:09

Mirjana Karanović, Lazar Ristovski... znam da ne treba da gubim vreme.