Braća Trifunović podelila burek

M. MIRKOVIĆ

petak, 29. 04. 2016. u 17:15

Браћа Трифуновић поделила бурек

Glumci dočekali novinare sa burekom na promociji filma Vladana Nikolića Foto: N. Skenderija

Sergej o saradnji sa Branislavom u novom filmu, ideji za ulicu Gage Nikolića, humanosti. Bane iz uloge u ulogu konstantno napreduje - objašnjava glumac

BUREK koji povezuje Grke, Turke i Srbe zamislio je reditelj Vladan Nikolić, i kroz film naslovljen po ovom specijalitetu, tu svoju zamisao ostvario. Ista porcija bureka spojila je na velikom platnu braću Trifunović - Sergeja i Branislava, u glavnim ulogama koje su "bratski podelili". Baš kao i burek koji su domaćinski nudili i tokom jučerašnjeg druženja s novinarima, i istovremeno ga meraklijski degustirali.

Posle saradnje s mlađim bratom na predstavi "Kosa", koja mu je ostala u "nemiloj uspomeni", Sergej ne može da nađe reči kojima bi naglasio u kojoj je meri ova nova saradnja bila opuštena, pozitivna i lepa.

- Teško da je i moglo biti drugačije kada ekipa pripoveda toliko pozitivnu filmsku priču, punu duha i komike, snimanu na prelepoj grčkoj plaži - kaže Sergej za "Novosti".

Omiljeni film, odnosno uloga brata Branislava mu je, otkriva, ona u filmu "Sedam i po" Miroslava Momčilovića, a pitali smo ga i da li je "mali Bane" napredovao kao glumac.

- Jeste, i te kako, i to je upravo najbolja reč za njega. On ozbiljno napreduje, konstantno, iz uloge u ulogu, glumački sazreva - objašnjava Trifunović stariji. Na pitanje koji je brat u čemu bolji odgovara: "Bane je tačniji, a ja mogu da pojedem više bureka."

Promociju filma iskoristili smo da pitamo Sergeja da li se nada brzom odzivu i realizaciji ideje, čiji je pokretač, da velikan glumišta Dragan Gaga Nikolić dobije ulicu na svom Crvenom krstu.

- Gaga je sebe smatrao "krstašem", i u tom smislu bio veliki lokalpatriota - kaže Trifunović. - Mislim da bi bilo logično da ulica na Crvenom krstu, ulica u kojoj je rođen i odrastao, a koja se zove Požarevačka, dobije prepoznatljiv šmek jednog autentičnog "krstaša", šmek koji bi nešto stvarno značio Crvenom krstu. Uveren sam da bi to bilo potpuno u redu, jer ne "mičemo" Milutina Milankovića nego Požarevac. Ko zbog toga može da se pobuni, možda samo Mira Marković?!

Prema njegovim rečima, zasada su sakupili oko šest hiljada potpisa samo na internetu, a veruju da će ih biti i više kada krenu i fizički da ih sakupljaju.

- Plan Miljana Mrkića, mog druga koji je pokrenuo tu inicijativu, a koji živi baš na Krstu, jeste da krenemo ovih dana upravo po Požarevačkoj i da pitamo stanare te ulice šta oni misle o tome. Mislim da to red i lepo vaspitanje nalažu. Zaista bi bilo lepo imati ulicu Gage Nikolića...

Sergej je poslednjih godina posvećen humanitarnoj fondaciji koju vodi i koja dosledno pokušava da sačuva sebe, odnosno prikupljena sredstva od zloupotrebe. Istovremeno, nastoji da povrati poverenje naših ljudi, mnogo puta iznevereno u ime navodno humanih ciljeva. Uveren je da nije teško biti human u današnje vreme.

- Mislim da je jednostavno i lako biti human, ali da je empatija, kao jedna od osnovnih ljudskih osobina i nešto što nas čini ljudima, prilično zaboravljena stvar - rekao nam je glumac. - Upravo zato sam pokrenuo fondaciju čiji osnovni cilj i jeste probuditi empatiju u ljudima, i koliko vidim to je krenulo nekim pozitivnim tokom, i zaživelo.

PREMIJERA FILMA

FILM "Burek" reditelja Vladana Nikolića u Srbiji će premijerno biti prikazan 5. maja. Kao i film "Ljubav", na kome je Nikolić takođe sarađivao sa Sergejem (dok se sa Branislavom sreo kao jedan od producenata filma "Tamo i ovde"), "Burek" je međunarodna koprodukcija. Glumci su stizali iz Amerike, Engleske, Atine, Kipra i Srbije, kamere i rasveta iz Nemačke, scenografija i lokacija - taverna, kompletno je, od nule, izgrađena na plaži, 250 kilometara od Atine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Pavlović Dušan

29.04.2016. 19:01

Zašto ova braća u rubrici „Kultura“? Pre bi ih stavio u rubriku „Estrada“ ili „Rijaliti“.Ni jednu pozorišnu predstavu ili film nisam video gde su oni zavredili pažnju.Ja to tako mislim. Video sam sve predstave te braće. Ljubimci su štampe zato što su konfliktne ličnosti.

Kultura

29.04.2016. 22:33

Kakav pogresan komentar, Sergej je jedan od najboljih glumaca, da si pogledao makar jednu predstavu ili film (npr Strsljen) video bi to. Konfliktan nije vevcje onakav kakav jeste, ne po mom ukusu ali je iskren i pomaze mnogim ljudima i deci. Bane ne da nije konfliktan vec sasvim suprotno. Raduje me da su zajedno u filmu. Nastavite humanitarni rad!

Koja d Inn

01.05.2016. 20:43

Burek je prazna pita , pita bez icega samo brasno so i loj.Ovi na slici da nisu pomenuli Gagu ne bi se narod toliko zapalio.Janketic je u jednoj seriji Djokicu terao da pije sok i kafu a Djokica je sve gutao samo da bi ostao u kadru..Jedan je nosio majcu na kojoj je pisao ,,ja sam slon,, samo da bi ga poslali u Indiju da snimi seriju.Jedan je ... a nasa deca su prevarena.