Poznati pozorišni, filmski i televizijski glumac Marinko Madžgalj (38) preminuo je danas nakon duge i teške bolesti, preneli su beogradski mediji.

Madžgalj je rođen u Beogradu, a odrastao u Kotoru. Bio je od 2012. godine stalni član beogradskog Ateljea 212.

Komemoracija povodom smrti glumca biće održana se u utorak 29. marta u 11 časova na Velikoj sceni „Mira Trailović“ Ateljea 212, a sahrana je istog dana na Novom bežanijskom groblju u Beogradu u 15 časova. Opelo počinje u 14:30.

Kako je saopštio Atelje 212, u tom pozorištu glumio je u predstavama Sedam i po, Zbogom SFRJ, Sveti Georgije ubiva aždahu, Avgust u okrugu Osejdž i Kazimir i Karolina.

Zapažene uloge ostvario je i u predstavama Jugoslovenskog dramskog pozorišta Šine, Hamlet, Govornica, Molijer, Kako vam drago, Zapisi iz podzemlja, Iz junačkog života građanstva.

U Bitef teatru igrao je u "Fejk porno", "Fakebook", a u Narodnom pozorištu u Hasanaginici.

Igrao je u televizijskim serijama "Pevaj, brate", "Na slovo, na slovo", "Moj rođak sa sela", "Greh njene majke", "Ranjeni orao", "Ne daj se, Nina", "Crni Gruja", "Karađorđe i pozorište", "Lisice".

Popularnost je stekao u serijama "Crni Gruja" i "Ranjeni orao" i brojnim drugim televizijskim serijama i pozorišnim predstavama.

Glumio je u filmovima "Drug Crni" u Narodnooslobodilačkoj borbi i Crni Gruja i kamen mudrosti.Bio je i član muzičke grupe "Flamingosi" sa kojom je osvojio prvo mesto na takmičenju Beovizije 2006. godine.Kako prenose mediji, glumac je u avgustu 2015. godine hitno operisan zbog problema sa pankreasom u Kliničko-bolničkom centru na Bežanijskoj kosi, ali se njegovo zdravsteno stanje nije poboljšalo.

Sa glumicom Dubravkom Mijatović ima ćerku.