Dobra žena na Sandens festivalu

A. P.

04. 12. 2015. u 23:06

Добра жена на Санденс фестивалу

Mirjana Karanović, rediteljka i scenariskinja filma

Rediteljski prvenac poznate glumice Mirjane Karanović imaće svetsku premijeru na uglednom filmskom festivalu Sandensu, koji se održava od 21. do 31. januara. Domaća premijera na sledećem Festu

REDITELjSKI prvenac poznate glumice Mirjane Karanović "Dobra žena" imaće svetsku premijeru na uglednom filmskom festivalu Sandensu, koji se održava od 21. do 31. januara. Ovaj film, za koji je Mirjana Karanović prvi put pisala i scenario, uz saradnike Stevana Filipovića i Darka Lungulova, biće, sa još 11 naslova prikazan u okviru međunarodnog takmičarskog programa.

U priči o suočavanju sa prošlošću, glavna junakinja Milena (Karanović), posle trideset godina braka, saznaje zastrašujuću tajnu o svom naizgled idealnom mužu. Istovremeno, saznaje da je obolela od raka. Prisiljena je da donese odluku da li da nastavi da živi "normalno" sa onim što zna ili će ostaviti sve i započeti novo poglavlje, što je u njenim godinama prilično zastrašujuće.

Lepu vest o njenom rediteljskom prvencu glumicu je zatekla tokom snimanja novog filma mladog autora Bojana Vuletića "Rekvijem za gospođu J." U kratkoj izjavi za "Novosti", Karanovićeva je poručila da je "rano da se govori o njenom filmu" i dodala:

- Srpska premijera "Dobre žene" biće na Festu, pa će tada biti pravo vreme da razgovaram o filmu sa novinarima i sa gledaocima - kazala nam je Mirjana Karanović.

Srpska glumica otkriva da se "ničem boljem nije mogla nadati".

- Izuzetno sam ponosna, ne samo zbog sebe, već čitave ekipe koja me sa puno poverenja pratila na tom putu stvaranja. Uzbuđena sam zbog učešća na Sandensu i nadam se da će i drugi prihvatiti film kao oni koji su ga do sada gledali - kaže Karanovićeva.

Film je snimljen u srpsko-bosansko-hrvatskoj produkciji, a ostale uloge tumače Boris Isaković, Jasna Đuričić, Bojan Navojec, Hristina Popović.

Jedan od osnivača uglednog festivala na kojem će "Dobra žena" biti premijerno prikazan je slavni holivudski glumac Robert Redford.

LUNGULOV: NAJLEPŠE ISKUSTVO

SA našom poznatom glumicom Darko Lungulov je sarađivao u svojim filmovima "Tamo i ovde" i "Spomenik Majklu Džeksonu", a u njenom autorskom debiju, pojavljuje se kao koscenarista i pomoćnik režije.

- Saradnja sa Mirjanom na ovom filmu bilo mi je jedno od najlepših iskustava do sada - poručio nam je Lungulov u kratkoj poruci iz Amerike.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

bile

05.12.2015. 11:36

Mirjani zelm svu srecu I velihi uspjeh. Takdjer joj zelim da nauci malo o silovanim srpkinjama I pobijenim Srbima za vrijeme zadnjeg rata, onako reda-radi. Nek se malo prodje spljenom Krajinom pa nek onda ode u federaciju da joj se malo izjadaju kako su ih cetnici maltretirali.

pera

06.12.2015. 11:34

@bile - Ta teme nije " zgodna " danas kada se prica o otvaranju poglavkja. Mirjana je aktivista ponizene Srbije koja ide u Evropu. Treba neko da finansira snimanje filmova za svetske premijere.