NAGRADA za izdavački poduhvat godine ovogodišnjeg sajma pripala je ravnopravno knjigama "Vuk naš nasušni" Milovana Vitezovića i ediciji Filološkog fakulteta "Jezik i književnost" na ruskom jeziku. Prema mišljenju žirija, Vitezovićevo višedecenijsko bavljenje reformatorskim podviženištvom Vuka Karadžića pretočeno je u ovaj autorski monument, bogato ilustrovan i savremeno opremljen.

- Svaka nagrada je potvrda, a ova pre svega pripada izdavaču "Pravoslavnoj reči", koja je imala hrabrosti i novca da uloži u opremu knjige - rekao je Vitezović za "Novosti". - Nadamo se da će "Vuk naš nasušni" obaviti svoju misiju.

Za izdavača godine proglašen je Službeni glasnik. Nagradu za najbolju dečju knjigu dele delo Raše Popova "Neobične priče o sportistima sveta i Srbije" (Bookland) i edicija "Ovako se živelo - Lepenski vir" ("Kreativni centar").

Ove godine su uvedene dve nove nagrade - za naučnu knjigu godine i knjigu iz dijaspore. Za izdavača iz dijaspore, priznanje je dobila Zapadnoamerička eparhija SPC i "Sebastijan pres" iz SAD, kao i Mitropolija crnogorsko--primorska i njena "Svetigora", koja je objavila monografiju "Cetinjski manastir". Specijalno priznanje je dodeljeno Ars libri - Zadužbina Vladete Jerotića, a specijalno priznanje pripalo je KZ Borisav Stanković za "Južnu staru Srbiju" Jovana Hadživasiljevića.

Nagrada za najlepšu knjigu 60. Sajma pripala je delu "Filmus - Priče o filmu Slobodana Šijana", dok je specijalno priznanje za mladog dizajnera dodeljeno dizajnerskoj grupi "Metaklinika" iz Beograda za opremu knjige "Dušanovac. Pošta" Saše Ilića.