Ljosa stiže u Srbiju

A. P.

22. 06. 2015. u 13:27

Љоса стиже у Србију

Mario Vargas Ljosa

Slavni pisac potpisivaće svoja dela, među kojima su i "Avanture nevaljale devojčice", roman koji je dve godine bio najtraženija knjiga u srpskim bibliotekama

JEDAN od najpoznatijih savremenih svetskih pisaca, nobelovac Mario Vargas Ljosa, danas stiže u Srbiju. U organizaciji izdavačke kuće "Laguna", koja je objavila veliki broj njegovih knjiga, slavni pisac će se u Beogradu i Novom Sadu družiti sa poštovaocima njegovog dela.

Svoju posetu Srbiji, Vargas Ljosa započeće u Novom Sadu, gde će večeras, u 19 časova, u Srpskom narodnom pozorištu biti upriličen "Razgovor s piscem". Uvodnu reč daće prof. dr Dalibor Soldatić, najveći stručnjak za hispansku književnost kod nas, a potom će peruanskom piscu biti dodeljena Specijalna nagrada za prozu "Milovan Vidaković" Međunarodnog festivala ProseFest.

Autora kultnih romana "Pohvala pomajci", "Grad i psi", "Razgovor u Katedrali", kako saznajemo, posebno raduje susret sa čitaocima.

- Hvala što volite moje knjige, nosim lepe uspomene iz Srbije i nadam se da ćemo se uskoro ponovo sresti - poručio je Ljosa pre dve godine, u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti".

Obećanje je ispunio, a novi susret sa brojnim obožavaocima u Srbiji očekuje ga u utorak, 23. juna od 18 sati u knjižari "Delfi" u SKC-u.

Slavni pisac potpisivaće svoja dela, među kojima su i "Avanture nevaljale devojčice", roman koji je dve godine bio najtraženija knjiga u srpskim bibliotekama.

Neposredno pred dolazak peruanskog nobelovca "Laguna" je prvi put na srpskom jeziku objavila njegove memoare "Riba u vodi".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije