Pet najbržih posetilaca sajta Novosti dobiće na poklon knjigu Miroslava Antića „Tako zamišljam nebo” u izdanju Lagune. Reč je o zbirci pesama jednog od najčitanijih savremenih srpskih pesnika.

DOBITNICI SU:

Boris Valter, Radomir Grabez, Ivica Pašić, Milijana Gavrilović i Milen Borković.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Potrebno je ukucati VN (razmak) ime i prezime, e-mail adresu i poslati na 1055. Vratiće se poruka da je SMS primljen. Cena poruke je 36 dinara + osnovna cena poruke.

Imena dobitnika će biti objavljena naknadno, nakon provere pristiglih SMS poruka, u okviru ovog teksta. Svi dobitnici će biti obavešteni porukom na e-mail adresu, koju su naveli u poruci.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Sadržajknjige

Za života slavan, s vremenom sve čitaniji, u trećoj deceniji posle odlaska toliko popularan da je na društvenim mrežama okupio stotine hiljada poštovalaca, Miroslav Antić ostaje zadivljujuće nepoznat. Prvi put u samostalnoj knjizi posle 25 godina, pred čitaocima svih generacija naći će se zbirka koja bi, i da je jedina, obesmrtila pesnika.

Autor legendarnog Plavog čuperka, Garavog sokaka, Koncerta za 1001 bubanj i desetina antologijskih pesama, ovom zbirkom, uz Horoskop, ispisuje svoje pesničko zaveštanje. „Tako zamišljam nebo“, kao poetska vizija postojanja, okuplja neke od kultnih pesama među kojima je i Besmrtna pesma čiji sentenciozni fragmenti predstavljaju najcitiranije stihove među Antićevim čitaocima. Antićev vrhunac, pesme koje integrišu laku čitljivost i dubinu iskaza, delo koje povezuje pesničko i životno zaveštanje: pesniku je ispunjena želja da poslednjom pesmom ove izuzetne zbirke bude ispraćen na svoje nebo.

Lagunino jedinstveno izdanje sadrži originalni ispis naslova na omotnici koja već decenijama čuva autentični rukopis i autorov prepis kucan pisaćom mašinom, zatim početne strofe ispisane autorovom rukom koje nas uvode u svaku pesmu, kao i crteže i veoma izražajne fotografije – ukomponovane u autentičnu poetsku i vizuelnu celinu koja čitaocu pruža neponovljivo iskustvo otkrića Antićevog sveta.