Dugaliću Miloš Žutić

Fonet

17. 03. 2015. u 16:02

Godišnja glumačka nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije "Miloš Žutić" za 2014. godinu pripala istaknutom dramskom umetniku, glumcu Nebojši Dugaliću

Дугалићу Милош Жутић

BEOGRAD - Godišnja glumačka nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije "Miloš Žutić" za 2014. godinu pripala istaknutom dramskom umetniku, glumcu Nebojši Dugaliću, koji je 20. laureat tog uglednog priznanja.

Dugalić je nagrađen za najbolje glumačko ostvarenje premijerno izvedeno u našim profesionalnim pozorištima u periodu od 30. juna 2013. do 30. juna 2014. godine, za ulogu Roberta u predstavi "Izdaja" Harolda Pintera, u režiji Gorana Šušljika, saopštilo je Usdruženje dramskih umetnika Srbije.

Predstava je produkcija Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

U konkurenciji za nagradu bila su 33 glumačka ostvarenja.

Petočlani žiri je odluku o novom dobitniku nagrade doneo jednoglasno, a radio je u sastavu dramaturg Jelena Mijović, glumci Nataša Tapušković i Saša Torlaković i reditelji LJiljana Todorović i Gorčin Stojanović.

Dodelu nagrade "Miloš Žutić" pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda, dodaje se u saopštenju.

Svečano uručenje nagrade Nebojši Dugaliću biće upriličeno u maju, dodaje se u saopštenju.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije