MANIFESTACIJA "Antićevi dani", posvećena Miroslavu Antiću i pedesetogodišnjici prvog izdanja knjige pesama "Plavi čuperak", počeće danas u Kulturnom centru Novog Sada i trajaće do 14. marta.

Izložbu svih izdanja "Čuperka" u likovnom salonu KCNS otvoriće danas Raša Popov i dr Draško Ređep, a odmah potom biće organizovan i okrugli sto o Antiću na kojem učestvuju Đeze Borgaš, Mirjana Brković, Jovan Ljuštanović, Mošo Odalović, Boško Petrov, Raša Popov, Miroslav Radonjić, Draško Ređep, Zoran Slavić i Nenad Šaponja.

U 19 časova predviđena je Tribina mladih - promocija knjige "Devet boja Banata", antologija Draška Ređepa, na kojoj učestvuju Milan Bjelogrlić, Boško Petrov, Đorđe D. Sibinović, Zoran Slavić, Boško Suvajdžić, Nenad Šaponja i autor.

Izložba najboljih dečjih radova sa likovnog konkursa "Svako ima svoj plavi čuperak" otvara se sutra, za kada je zakazan i susret pesnika Moše Odalovića sa decom i takmičenje recitatora koji su izabrani na konkursu "Svako svoju tajnu ima".

Poslednjeg dana manifestacije, u subotu u 10 časova, delegacija Grada Novog Sada položiće venac na pesnikov grob i na spomenik u Dunavskom parku autora Pavla Radovanovića. U podne u Gradskoj kući, biće svečano uručenje nagrade "Miroslav Antić".