Marko Kraljević u bioskopu

M. R.

21. 01. 2015. u 15:23

Марко Краљевић у биоскопу
Premijera filma "Marko Kraljević - fantastična avantura" održaće se večeras u Domu sindikata u 20 sati

PREMIJERA filma "Marko Kraljević - fantastična avantura" održaće se večeras u Domu sindikata u 20 sati. Mesecima najavljivan, u bioskope stiže posle godinu dana zajedničkog rada srpskih glumaca i indijskog reditelja i scenariste S. Šridara.

Trejler filma već je izazvao oprečne reakcije u javnosti i na društvenim mrežama. Nekima se nije dopala verzija Marka Kraljevića u očima jednog stranca.

- Neki ljudi su se šokirali kada su videli najavu filma - kaže S. Šridar. - Ima dosta pozitivnih, kao i burnih, negativnih komentara. Ja sam se trudio da izaberem pojedine elemente iz epskih pesama i da napravim zanimljivu komediju.

Film, sa elementima fantastike, prati avanture mladog junaka. Nesvestan svoje fizičke snage, on uživa u terevenkama i čestim tučama. Na molbu svoje majke, Marko Kraljević pokušava da se uozbilji i posveti zemljoradnji. Međutim, sa Kosova stižu vapaji za pomoć. Uvedena je svadbarina - svaka devojka prvu bračnu noć mora da provede sa pašom. Marko kreće u pohod, a društvo mu prave mlada Jelica, Vila Ravijojla, pevač Miloš, kao i verni prijatelj Šarac, konj koji priča. Na tom putu sreće i Ljuticu Bogdana, kao i Musu Kesedžiju.

Indijski reditelj i scenarista čitao je prevode srpskih epskih pesama i iskoristio pojedine elemente po svojoj zamisli, ne pokušavajući da snimi istorijski film.

- Vašeg junaka sam zavoleo, on je moja vizija srpskog naroda - rekao je S. Šridar. - Jedva čekam da vidim reakciju publike.


BEKJAREV I MLADE NADE

U GLUMAČKOJ podeli preovlađuju mladi glumci sa Fakulteta dramskih umetnosti. Uloga Marka Kraljevića pripala je Mateji Popoviću, a uz njega glume Anka Gaćeša, Miljana Gavrilović, Dragana Mićalović, Nikola Slijepčević i drugi. Iskusnom Ivanu Bekjarevu poverena je uloga pripovedača na početku i kraju filma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije