Dobitnici su:

Srđan Bogdanović

Zoran Milutinović

Dragana Manojlović

Dejan Rakić

Petar Jovanović

* * * * * * * * * * * * *

Prvih pet čitalaca koji pošalju SMS poruku dobiće na poklon knjigu „Mesto u mećavi” Aleksandra Žikića u izdanju „Lagune”.

* * * * * * * * *

Potrebno je ukucati VN (razmak) ime i prezime, e-mail adresu i poslati na 1055. Vratiće se poruka da je SMS primljen. Cena poruke je 36 dinara + osnovna cena poruke.

Imena dobitnika će biti objavljena naknadno, nakon provere pristiglih SMS poruka, u okviru ovog teksta. Svi dobitnici će biti obavešteni porukom na e-mail adresu, koju su naveli u poruci, kako će preuzeti knjigu.

* * * * * * * * * *

Ukratko o knjizi

Mesto u mećavi oslikava najizražajniji portret jednog rok umetnika u domaćoj publicistici, na suptilan način tumačeći okolnosti iz kojih je iznikao mit o Milanu Mladenoviću, gitaristi, pevaču i vođi Ekatarine Velike.

Sadržaj

Milanov značaj za srpsku i jugoslovensku rok scenu ne može se preceniti – baš kao što se ne može preceniti njegov udeo u životima svih koji su ga poznavali, kao ni uticaj koji je ostvario na generacije poklonika. Stvarajući u vremenu rastakanja svih vrednosti, nije pronašao zaklonjeno mesto u mećavi koja je besnela oko njega. Zajedno sa jednom kompletnom postavom EKV otišao je sa scene i iz fizičkog života poražavajuće prerano, ostavljajući za sobom onu retku vrstu nasleđa koja se zasniva koliko na originalnosti umetničkog izraza toliko i na etičkoj uzvišenosti stvaraoca.

Mesto u mećavi istinita je priča o takvom stvaraocu, atmosferi u kojoj su nastajale kultne pesme, bendu izuzetnih i tragičnih muzičara – priča potresna ali lišena patetike, lirska i dramatična u isto vreme, potkrepljena autentičnim svedočanstvima i raritetnim fotografijama.