Gran-pri Borisu Milivojeviću

V. N.

30. 08. 2014. u 13:42

Гран-при Борису Миливојевићу
Dodelom nagrada završeni 49. Filmski susreti u Nišu: Priznanja i za Srđana Todorovića i Anitu Mančić

NajviŠe priznanje 49. filmskih susreta u Nišu, Gran-pri „Naisa“ pripalo je, odlukom stručnog žirija, glumcu Borisu Milivojeviću za ulogu u filmu „Spomenik Majklu DŽeksonu“. Na svečanoj ceremoniji u Niškoj tvrđavi u ime laureata koji nije bio u Nišu, nagradu je primio reditelj tog filma Darko Langulov.

Nagrada „Car Konstantin“ za najbolju glavnu mušku ulogu pripala je Srđanu Todoroviću za ulogu u filmu „Atomski zdesna“, a on je prilikom prijema nagrade rekao da to priznaje posvećuje svom nedavno preminulom ocu Bori Todoroviću.

Nagrada „Carica Teodora“ za najbolju glavnu žensku ulogu pripala je Aniti Mančić za ulogu u filmu „Top je bio vreo“.

Povelja za izuzetnu mušku ulogu pripala je Nebojši Iliću za lik selektora u filmu „Montevideo, vidimo se“, a povelju za izuzetnu žensku ulogu dobila je Hana Selimović za rolu u filmu „Neposlušni“.

Najuspešniji epizodisti bili su Ivan Đorđević (film „Neposlušni“) i Hristina Popović („Atomski zdesna“).

Nagrada za debitantsku ulogu dodeljena je Brankici Sebastijanović za ulogu u filmu „Kad ljubav zakasni“, a ova glumica je od strane niške publike proglašena glumicom festivala.

Žiri je povelje dodelio i najuspešnijim stranim glumcima u srpskom filmu: Nataši Janjić za ulogu u filmu „Atomski zdesna“, Branku Đuriću za ostvarenja u filmovima „Montevideo, vidimo se“ i „Atomski zdesna“, kao i Branki Stanić za ulogu u filmu „Đečaci ulice Marksa i Engelsa“.

Stručni žiri činili su Dragana Varagić, predsednica, Predrag Ejdus i Dubravko Jovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije