„Svaštara” i na engleskom

Novosti online

27. 08. 2014. u 14:55

Izašlo je drugo izdanje romana srpske spisateljice Marije Šajkaš koja živi u NJujorku, a u toku je prevođenje na engleski, pa će i čitaoci u Americi moći da se upoznatju sa „Svaštarom Ester Jovanovič”

Marija Šajkaš, srpska spisateljica koja živi i radi u NJujorku, potpisivala je drugo izdanje svog prvog romana, „Svaštara Ester Jovanovič“ u knjižari „Akademija“.

Teme imigracije, veze NJujorka i Beograda, kao i istorijske, geografske i kulturološke razlike koje nas spajaju, zaintrigirale su ovdašnju čitalačku publiku, a životi dve mlade žene, Beograđanke i NJujorčanke, uskoro će biti predstavljeni i publici u SAD. Prvi tiraž romana u izdanju Izdavačke kuće ’Klet’ prodat je u hiljadu primeraka.

„Veoma sam zadovoljna i prodajom elektronskog izdanja, koje uglavnom kupuje naša dijaspora u Severnoj Americi. Naš eminentni prevodilac Šila Sofrenović prevodi knjigu na engleski, pa će sledeće godine i Amerikanci imati priliku da je pročitaju. Takođe, u planu su i promocije u NJujorku, Čikagu i Torontu“, kaže Marija Šajkaš, napominjući da roman i u vizuelnom smislu može da stane rame uz rame sa svetskim izdanjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije