Festival arheološkog filma: Na tragu starih civilizacija

S. P.

25. 03. 2014. u 07:48

Bogat program festivala arheološkog filma u Narodnom muzeju. Ove godine biće prikazani filmovi iz 8 zemalja

U NARODNOM muzeju od četvrtka počinje tradicionalni festival arheološkog filma. Ovaj 15. festival organizovan je u saradnji sa Ambasadom Republike Poljske, Gete institutom, Italijanskim institutom za kulturu, Institutom Servantes, Helenskim fondom za kulturu, Kulturnim centrom Islamske Republike Iran, Ambasadom Brazila i Univerzitetskom bibliotekom „Svetozar Marković“. Ove godine biće prikazani filmovi iz 8 zemalja - Poljske, Nemačke, Italije, Španije, Grčke, Irana, Brazila i Srbije.

Narodni muzej redovni je domaćin ove smotre od 1998. godine. Smotra nema takmičarski karakter i od samog početka je zamišljena kao revija najnovijih ostvarenja u produkciji dokumentarnog filma. Izabrani filmovi odlikuju se visokim naučnim kvalitetom, ali i atraktivnim pristupom kulturnoj baštini, te tako omogućavaju svima onima koje privlače stare civilizacije da se upoznaju sa značajnim i dragocenim svetskim spomenicima. To su uglavnom novosti i reportaže ali i obrazovni filmovi koji predstavljaju važna otkrića, izuzetna dostignuća prošlosti iz različitih civilizacijskih perioda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Estrella

26.03.2014. 08:43

Jedini film iz Srbije dolazi iz Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“: Donald Kejgan o Zapadnoj civilizaciji i arheologiji, 48 min, Srbija 2014, i biće prikazan u subotu 29. marta od 21 čas.