Nepročitan amanet realiste Predića

M. K.

09. 02. 2014. u 20:40

Непрочитан аманет реалисте Предића
Narodni muzej Zrenjanin predstaviće u utorak knjigu „Uroš Predić - nepročitani amanet” autora Sava Popovića, koja otkriva niz manje poznatih činjenica iz života velikog slikara

OBELEŽAVAJUĆI godišnjicu smrti Uroša Predića, Narodni muzej Zrenjanin, u utorak uveče, sa početkom u 19 časova, organizuje promociju knjige "Uroš Predić - nepročitani amanet" autora Sava Popovića, uglednog beogradskog istoričara umetnosti i novinara . Knjiga u izdanju "Globosino Aleksandrije" nastala je iz serije tekstova objavljivanih u "Večernjim novostima" tokom prošlog leta. Ovome je prethodio istraživački rad novinara Popovića usmeren ka otkrivanju do sada nepoznatih ili manje poznatih činjenica iz života velikog slikara, kao i posete Narodnom muzeju Zrenjanin, u kojem se čuva Legat Uroša Predića, i Orlovatu, umetnikovom rodnom mestu.

Osim autora, o knjizi, životu i delu Uroša Predića, govoriće Nikola Kusovac, istoričar umetnosti i Olivera Skoko, kustos Narodnog muzeja Zrenjanin. Ovom događaju pridružiće se i članovi Udruženja vinogradara i vinara "Vesela braća" kao i Društvo zavičajaca iz Orlovata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije