Miki Manojlović na festivalu u južnoj Mitrovici

Tanjug

16. 11. 2013. u 16:09

U južnom delu Kosovske Mitrovice večeras se održava festival "Da li me čuješ" na kome, kao gost, učestvuje srpski glumac Miki Manojlović

KOSOVSKA MITROVICA - U južnom delu Kosovske Mitrovice večeras se održava festival "Da li me čuješ" (Do you read me) na kome, kao gost, učestvuje srpski glumac Miki Manojlović.

On je izjavio Tanjugu da je sa zadovoljstvom prihvatio učešće, posebno što će festivalu prisustvovati sa albanske strane glumac Enver Petrovci, tako da će na ovoj manifestaciji biti zastupljena dva poznata glumca, koji nisu iste nacionalnosti.

Manojlović je kazao da su ovakvi festivali, koji su multietnički, veoma važni.

"Kultura je uvek zbližavala, ali su to političari rasturali. Kultura nema svoje političko predznačenje. To je politika uvek koristila. Kada je trebalo ona je taj most rušila, kada je trebalo ona ga je pravila", konstatovao je srpski glumac, dodajući da mu je odavno muka od toga.

"U osnovi svake države je kultura. Bez toga nema države. Mislim da bi Albanci i Srbi mogli puno toga zajedno da urade i time da pokažu i dostignu visine koje do sada nisu imali", naglasio je Manojlović, dodajući da je i ovaj festival manifestacija razumevanja i saradnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije