Jelisaveta Orašanin: Polaskana sam Zoranovim brkom

T. LOŠ

petak, 08. 11. 2013. u 12:28

Јелисавета Орашанин: Поласкана сам Зорановим брком
Za ulogu Berte u predstavi "Boing boing" Zvezdara teatra, mlada glumica je nagrađena na 22. "Danima Zorana Radmilovića"

AKO je i maštala o nagradama, nije mogla ni da nasluti da će njeno prvo priznanje biti potpisano imenom Zorana Radmilovića, glumca kojem se profesionalno divila. I, dogodilo se upravo to: za ulogu Berte u predstavi "Boing boing" Zvezdara teatra, Jelisaveta Orašanin (25) je pre nekoliko dana nagrađena "Zoranovim brkom". Sa 22. "Dana Zorana Radmilovića", mlada glumica se, kaže, vratila - presrećna.

- Uvek sam volela i poštovala našeg velikog glumca, pa sam polaskana što mi je prva nagrada u karijeri baš ova - ne krije Jelisaveta, koja je ovih dana u žiži interesovanja i zbog prošlonedeljne premijere filma "Vojna akademija", gde se ostvarila u ulozi Roksande.

U "prethodnici", istoimenoj seriji, ova junakinja se nametnula čvrstim stavom i istrajnošću, ali nas je i zagolicao odnos mlade kadetkinje s kapetanom. Na kakva ju je iskušenja u nastavku serije (s proleća na RTS) "bacio" reditelj Dejan Zečević, nismo uspeli da saznamo. Jelisaveta je samo rekla:

- Ako već nešto moram da otkrijem, reći ću vam da je Roksanda pametna devojka koja je shvatila razliku između profesionalnog divljenja i ljubavi. A mi glumci smo mnogo naučili o životu na Vojnoj akademiji, shvatili smo koliko je zanimljivo, ali i zahtevno biti kadet. Rad i samodisciplina su tu presudni.

Kako je, međutim, i sama uverena da ako se nešto stvarno želi, to onda može i da se ostvari, Orašaninovoj nije bilo teško da uđe pod kožu pitomaca Vojne akademije. Tako je i ona želela da bude glumica, pa je još od sedme godine krenula na dramske radionice i verovala da na tom putu nema prepreka. Jelisaveta je inače hrabra i veliki avanturista, pa uvek kada nešto novo poželi, ona to i isproba. Nedavno se pohvalila sertifikatom o upravljanju čamcem.

- Sve se može kad se hoće. Kada sam želela da sviram klavir, otišla sam u nižu muzičku i završila je. Kad sam želela da skijam, uzela sam skije i naučila njima da upravljam, mada mi je već sedam godina draži snoubord. Imala sam ja mnogo želja i ostvarenja, takmičila sam se i u veslanju, vozila motor... - kaže glumica za koju je idealan odmor jednak aktivnom odmoru - plivanju u moru i vožnji jedrilicom.

Nada se da će u tome uskoro uživati na Maldivima.


KAD VUK POHVALI
JELISAVETA ne krije da joj je drago kada je, dok je na sceni, u publici njen kolega i dečko Vuk Kostić:

- Podržavamo se kao partneri, ali svako gradi svoju karijeru. Naravno da mi je drago kada je Vuk u publici, još draže kad mu se dopadne kako sam odigrala ulogu - kaže glumica koju ćemo uskoro u filmu "Amanet" gledati kao Anu, razmaženu bogatašicu i studentkinju Medicinskog fakulteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije