Slobodanu Stefanoviću uručena nagrada Zoran Radmilović

M. Lj. POPOVIĆ

31. 10. 2013. u 00:48

Mladi glumac priznanje Kompanije „Novosti“ je poneo za ulogu Manulaća u predstavi „Zona Zamfirova“

GLUMAC Slobodan Stefanović postao je u sredu dvadeset šesti vlasnik figurine Zorana Radmilovića u liku Kralja Ibija i dobitnik prestižne pozorišne nagrade koja nosi ime po velikanu srpske pozornice. Mladi glumac priznanje Kompanije „Novosti“ je poneo za ulogu Manulaća u predstavi „Zona Zamfirova“, a nagradu mu je, u Pozorištu na Terazijama, gde je u sredu uveče izveden ovaj mjuzikl, uručio Milan Babović, zamenik glavnog i odgovornog urednika „Večernjih novosti“.

U obrazloženju nagrade našeg žirija koji čine Darinka Nikolić, Sonja Damjanović i Zorica Pašić navodi se da lik Manulaća u mjuziklu „Zona Zamfirova“ odudara od svih dosadašnjih tumačenja i interpretacija tog lika iz Sremčeve proze.

- Superioran, bravurozan nastup Slobodana Stefanovića, koji već prvim pojavljivanjem dobija aplauz na otvorenoj sceni, dokaz je da je ovakav Manulać dobio pravog tumača - istakao je žiri nagrade „Zoran Radmilović“. - Mlada zvezda Pozorišta na Terazijama zavidnom vokalnom i suverenom plesnom tehnikom, raskošnim ali precizno i tačno odabranim glumačkim sredstvima, sa strogo kontrolisanom lakoćom i šarmom - ostvarila je lik balkanskog Ostapa Bendera.

Slobodan Stefanović nije krio zadovoljstvo zbog činjenice da je poneo prestižnu nagradu „Zoran Radmilović“.

- Tim pre što ovo priznanje nosi ime velikog umetnika i legende glumačkog posla u Srbiji i šire - istakao je mladi glumac. - Bilo je i ranije priznanja, ali sada sam se našao u društvu glumačkih velikana kao što su Lazar Ristovski, Milan Gutović, Branimir Brstina... Ovo je svakako i podstrek za dalji rad. Posebno me raduje što sam nagradu dobio za ulogu Manulaća, kojom sam, pre svega, ja kao glumac, veoma zadovoljan.

Ovogodišnji laureat je stalni član Pozorišta na Terazijama, a ostvario je mnogobrojne uloge i na drugim scenama, filmu i televiziji. Na matičnoj sceni publika ga gleda i kao Džejsona u „Grku Zorbi“, Lea Bluma u „Producentima“, Vinsa Fontejna u „Brilijantinu“, Ceremonijal majstora u „Kabareu“... Tokom dosadašnje karijere ostvario je zapažene uloge i u Narodnom pozorištu, Jugoslovenskom dramskom, SNP, Pozorištu mladih u Novom Sadu, „Pužu“.


DRUŠTVO VELIKANA
U ZNAK sećanja na glumca Zorana Radmilovića, tadašnji nedeljnik, a današnji redovni dodatak „Večernjih novosti“ - „TV Novosti“, 1988. godine ustanovio je nagradu za glumačku bravuru „Zoran Radmilović“, koju Kompanija „Novosti“ od tada tradicionalno dodeljuje na Sterijinom pozorju u Novom Sadu.
Između ostalih, ovo prestižno priznanje poneli su glumci: Lane Gutović, Anica Dobra, Nebojša Glogovac, Nikola Đuričko, Nenad Jezdić, Sergej Trifunović...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije