Koncert povodom četiri veka dinastije Romanov

D. B. M.

27. 09. 2013. u 21:42

U okviru obeležavanja 400 godina dinastije Romanov i 80 godina rada Ruskog doma u ponedeljak će biti priređen donatorski koncert, čija su sredstva namenjena za podizanje spomenika caru Nikolaju Drugom Romanovu u Beogradu

U OKVIRU obeležavanja 400 godina dinastije Romanov i 80 godina rada Ruskog doma u ponedeljak će biti priređen donatorski koncert, čija su sredstva namenjena za podizanje spomenika caru Nikolaju Drugom Romanovu u Beogradu, kao zahvalnost za sve što je uradio za srpski narod.

Organizator i domaćin večeri je Nada Bašanović Zeković, budući direktor informacionog centra pri ambasadi naše zemlje u Moskvi i dugogodišnji član Odbora Društva srpsko-ruskog jedinstva. Manifestacija je organizovana u saradnji sa Narodnim ansamblom RTS, pod upravom Branimira Đokića.

- Na ovaj način želimo da zahvalimo caru Nikolaju Drugom Romanovu za nesebičnu pomoć srpskom narodu u Prvom svetskom ratu - kaže Nada Bašanović. - Srpski narod ne bi preživeo da nije bilo njegove nesebične pomoći. Kada su se i saveznici okrenuli od nas, on je 1915. pomogao da se naš narod iskrca na ostrvo Vido. Hoćemo da ispravimo istorijsku nepravdu i prikupimo sredstva za podizanje spomenika Nikolaju Drugom u Beogradu.

U ponedeljak će nastupiti hor "Kralj Petar I", baletska škola "Lujo Davičo", operska pevačica Tanja Andrejić, violinistkinja Tatjana Olujić, bas-bariton Aleksandar Stamatović, mecosopran Galina Perić, vokal Elena Ražkov-Stanisavljević. Program vode Daliborka Stojšić i Minja Subota.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije