Premijera filma o Žarku Lauševiću u februaru

Tanjug

16. 09. 2013. u 13:13

Премијера филма о Жарку Лаушевићу у фебруару
Debitantski film rediteljke i scenaristkinje Branke Bešević Gajić o životu glumca Žarka Lauševića "Lauš" premijerno bi trebao da bude prikazan u februaru naredne godine u centru "Sava"
BEOGRAD - Debitantski film rediteljke i scenaristkinje Branke Bešević Gajić o životu glumca Žarka Lauševića "Lauš" premijerno bi trebao da bude prikazan u februaru naredne godine u centru "Sava".

"Lauš" je film koji se na dokumentaristički način bavi istinitim događajima i fenomenom ličnosti umetnika Žarka Lauševića. Kroz naraciju, igrane delove, sećanja kolega, prijatelja, korišćenjem postojećeg arhivskog materijala i citiranjem određenih delova iz knjige "Godina prođe, dan nikad", koju je umetnik napisao za vreme svoje najteže životne etape, predstavljamo njegovu sudbinu i jedan dokument vremena, navodi se u saopštenju producentske kuće "Fiks fokus".

Cilj ovog projekta je oslikati život jednog harizmatičnog glumca izuzetne karijere, koji je u jeku najvećeg uspeha nestao sa scene kao posledica bahatosti jednog prevrtljivog vremena.

Film se bavi Lauševićevim radom, umetničkom crtom, stradanjem i eventualnim vaskrsnućem jednog umetnika. Njegov lik u igranim delovima će tumačiti njegov kolega sa klase Andreja Maričić.

Prva klapa je pala u aprilu mesecu ove godine, a poslednje scene ovog filma biće snimane u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Ovim projektom, kako se dodaje u saopštenju, otkriva se publici šta se zaista dogodilo, da li se moglo sprečiti i šta je uzrok svega toga.

U filmu se pojavljuju: Branislav Lečić, Slavko Štimac, Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo, Irfan Mensur, Slobodan Ćustić, Marko Baćović, Andreja Maričić, Miroslav Lekić, Ljiljana Blagojević, Svetislav Goncić, Toma Fila, Mihajlo Bakrač, Borka Pavićević, Jovan Ćirilov, Svetozar Cvetković, Lidija Pletl, Olivera Ježina, Radoslav Milenković i drugi.

Produkciju je radio "Fiks Fokus", direktor fotografije je Matija Munjiza Petrović, montažer Andreja Maričić, izvršni producent Miroslav Bata Petrović, a koproducent "Geronimo media group".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije