Sajam knjiga - dan duže, sat duže

D. Bt.

petak, 13. 09. 2013. u 10:45

Сајам књига - дан дуже, сат дуже
PredstojeĆi 58. Međunarodni beogradski sajam knjiga održaće se od 20. do 27. oktobra, kako organizatori ističu, a manifestacija će ove godine biti duža za jedan dan i svakoga dana trajaće jedan sat duže

PredstojeĆi 58. Međunarodni beogradski sajam knjiga održaće se od 20. do 27. oktobra, kako organizatori ističu, a manifestacija će ove godine biti duža za jedan dan i svakoga dana trajaće jedan sat duže. Počasni gost je Poljska, u čije će se ime posetiocima obratiti istaknuta književnica Olga Tokarčuk.

Najpoznatiji izdavači, knjižari, distributeri, bibliotekari i mnogi pisci sa svojim delima kako iz zemlje tako i iz inostranstva predstaviće se u halama 1, 1A, 2 i 4 Beogradskog sajma.

- Uprkos činjenici - kad ekonomska kriza preti da izdavaštvo pretvori u uzaludan posao, a televizija i internet su bliži nego knjiga, knjiga opstaje i ostaje i dalje kao jedan od najvitalnijih fenomena današnjice. Knjiga traje jer je doživljavamo kao deo našeg prirodnog okruženja i potrebe, ona ne zastareva i uvek je u modi. Čak i kriza knjige je njena šansa, šansa da se na tradicionalnom Forumu sajma profesionalno progovori o najaktuelnijim temama izdavaštva - navodi se u saopštenju organizatora. I ove godine zajednički nastup na Sajmu imaće kulturni centri iz zemalja Evropske unije u Beogradu, biće održan tradicionalni školski dan, brojne promocije, proglašen izdavač godine, izdavački poduhvat godine, najlepše knjige.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije