Dobrica Ćosić o Kosovu

27. 06. 2013. u 22:00

U petak uveče u maloj sali Kolarčevog univerziteta biće predstavljena knjiga "Kosovo 1966-2013", Dobrice Ćosića (93). Specijalni gost biće nekadašnji jugoslovenski premijer Milan Panić

KNjIGA "Kosovo 1966-2013", najpoznatijeg i najstarijeg živog srpskog pisac, Dobrice Ćosića (93) biće predstavljena u petak uveče u maloj sali Kolarčevog univerziteta. Pored Ćosića, koji je sve tekstove, zapise, polemike, sudove, napisane na temu Kosova od 1966. pa do maja ove godine sabrao u delo koje je objavila izdavačka kuća "Vukotić medija", na promociji će govoriti istoričari Ljubodrag Dimić i Predrag Marković. Specijalni gost biće nekadašnji jugoslovenski premijer Milan Panić.

Ćosić je svoje drugačije viđenje stvarnosti na Kosovu izneo još na čuvenom komunističkom plenumu maja 1968. Tada je isključen iz partije i otisnuo se u disidente i žestoke protivnike Brozovog režima. Prema rečima piščeve ćerke dr Ana Vukić Ćosić, koja je priredila ove rukopise, reč je o uzbudljivoj, autentičnoj hronici kosovskih zbivanja, koju Ćosić ispisuje punih pedeset godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije