Marija Milošević nije došla na promociju majčine knjige

Tanjug

petak, 14. 06. 2013. u 15:49

Марија Милошевић није дошла на промоцију мајчине књиге
Iako najavljena, Marija Milošević nije došla na promociju knjige "Prognana i neizgubljena" njene majke Mirjane Milošević, što je naljutilo novinare

BEOGRAD - Promocija nove knjige Mirjane Marković, supruge pokojnog predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, "Destierrada & Imperdisda III"("Prognana i neizgubljena"), protekla je danas u znaku rasprave novinara s organizatorima zbog nedolaska najavljene ćerke bračnog para Milošević, Marije Milošević.

Vlasnik izdavačke kuće Treći milenijum, koja je izdala knjigu, Hadži Dragan Antić rekao je da ne zna razlog zašto Marija Milošević nije došla, a umesto objašnjenja pročitao je njen mejl, za koji je rekao da ga je dobio neposredno pre promocije.

Autorka nije došla i nikada neće doći, ona je izdana i prevarena, ali i dalje voli svoju zemlju i boluje za njom, preneo je Antić Marijine reči.

Antić je još pročitao i da autorka "knjigom nije htela da povredi nikoga i da je napisana u tri vremena - o onom šta je bilo, šta je sada i šta će biti".

Knjiga je napisana u lirskom maniru,napisala je Mirjana, a namenjena je i mlađima, koji ne znaju šta se oko njih dešava, jer im se uporno serviraju bezlične humorističke serije sa smehom u pozadini. preneo je još Antić reči Marije Milošević.

Novinarka Spomenka Deretić ocenila je da je to "odlična knjiga i dokazuje da autorka iako je izgnana nije i izgubljena".

Pitam se šta je njen greh, što je nastavila da piše, predaje i analizira, što je uvek radila, ili je trebalo da kao supruga predsednika otvara vrtiće", rekla je Deretić i zaključila da je reč o knjizi istine i neverovatno hrabrom delu.

Profesorka Muzičke akademije Tatjana Olujić rekla je da je naziv na španskom, jer je to jezik levičarskih pokreta u Latinskoj Americi.

Knjiga je hronološki pisana, reč je o istinitim događajima, o imperijanim pravilima i njihovim posledicama po nas, objasnila je Olujić i dodala da je "u februaru je bilo 10 godina od progonstva Marković, ali ne i njene odsutnosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Franz: Danke Datscho

14.06.2013. 16:55

Mene cudi zasto Draskovic nije dosao ! To bi bila novost ! Ovako ... nista narocito ! Koja je to novost ako cerka ne dodje na promociju majcine knjige ??? Cudni ste mi novinari ????

Mirjana

14.06.2013. 17:00

U ovom tekstu ima malo "sharabije" koji telegram (e mail) Marijin a Mirjana je autorka knjige '(koja voli svoju zemlju....)Nije veliki gubitak sto cerka nije dosla,cerka je izgubljena licnost!!!Bila je "neko" samo uz roditelje!A mozda joj nisu dali da dodje ,nikada se ne zna pozadina!!!!

Branko

15.06.2013. 00:33

Knjigu ne mogu komentarisati dok je ne pročitam, ali lik i delo autorke knjige mogu: G-đa Marković je definitivno jedan od najnegativnijih likova na prostorima Jugoslavije i Srbije. Njeno lik i delo jedan je od uzroka sunovrata koji je zadesio Srbiju devedesetih prošlog veka i iz kog, sunovrata, se ta ista Srbija još niz godina neće izvući.