Sava centar: Koncert povodom Dana pobede nad fašizmom

M. MARKOVIĆ

08. 05. 2013. u 06:47

Muzičko scenskim spektaklom, večeras u Sava centru, biće obeležen 9. maj. Ivana Žigon: Jedna od najvećih istorijskih pobeda našeg naroda

SADA je vreme u kome nam je teško i u kome smo pritisnuti sa svih strana da podsetimo sve, pa i sami sebe, na svetle trenutke pobeda u našoj istoriji. Takav je 9. maj, Dan pobede nad fašizmom, kojoj je naš srpski narod dao ogroman doprinos. Doprinos u onome što nema cenu - ljudskim životima.

Ovako Ivana Žigon, prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu, najavljuje svečani koncert, večeras u 20.00 časova, u Sava centru, povodom Dana pobede nad fašizmom. Muzičko-scenski spektakl autorski je projekat glumice. Poruka je - trijumf slobode, dobrote i čovekoljublja. Uz to, tokom dvočasovnog trajanja, podsetiće nas na slobodarski duh srpskog, ruskog i beloruskog naroda, koje su vekovima povezivale zajedničke herojske borbe protiv tlačitelja i otimača.

- Ovo je prvi mjuzikl na temu pobede nad fašizmom - kaže za "Novosti" Ivana Žigon. - Biće to pravo, šareno bogatstvo umetničkih ostvarenja u kome će nastupiti 250 učesnika. Naslovili smo ga "Velika pobeda nad fašizmom". Savremeni ples kombinovan je sa elementima ruskog i srpskog folklora. Dočaraće borbu između dobra i zla. Crnog i belog. Mefista i belih ždralova. Borbu između Hitlerove vojske i sovjetskih i jugoslovenskih partizana.

Autor koncerta, Ivana Žigon, najavljuje i plesni ansambl "Drim tim", koji će sa sedamdesetočlanim KUD "Nikola Tesla" isplesti venac igre i pesme, a začiniće ih božanskim glasovima Dmitrij Sergejev, gost iz Belorusije, Jelena Tomašević, Marijana Šovran, Marko Kalajanović, glumac Nebojša Kundačina.

- Prava poslastica za publiku - kaže Žigonova, koja i sama učestvuje u programu - biće maestralni aranžmani ruskih pesama Ninoslava Ademovića, koji u poslednje vreme niže briljantne uspehe na scenama, u svim krajevima Rusije. Pozivam, zato, sve kojima je sloboda na srcu, odbrana otadžbine da u ovom teškom vremenu, poraza i pritisaka osetimo duh i snagu pobede. Da nas okrepi za budućnost.

DOSTOJNO, KAKO I ZASLUŽUJE

- POBEDA nad fašizmom, u koju je naš narod ugradio svoje najbolje sinove i kćeri, jedna je od najvećih istorijskih pobeda - kaže Ivana Žigon. - Zato ju je potrebno i proslaviti, dostojno, kako i zaslužuje. Dan pobede, podsećam, slavi većina naroda koji su trijumfovali u Drugom svetskom ratu. Zašto bismo se mi te pobede odrekli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

hassan noumk

08.05.2013. 12:54

nemojte ga odrzavati opet njih obozavamo NEKA DATUMASI STAVLJAJU MINUSE!!!!!!!!!!!!!

vlada

10.05.2014. 17:52

Svaka čast Ivana! Ko zna koji put dokazuješ HRABROST i DOSTOJANSTVO i kao jedna od retkih sa estrade ne stidiš se ni porekla ni istorije! Bravo!