Uručenje “Zlatnog beočuga”

A. P.

10. 04. 2013. u 23:44

Уручење “Златног беочуга”
Izvanredni “Zlatni beočug” za životno delo za 2012. godinu dobili su glumac Aleksandar Berček, književnik i publicista Kosta Dimitrijević i operska umetnica Milka Stojanović

NA velikoj sceni Narodnog pozorišta u četvrtak u podne biće uručene nagrade “Zlatni beočug”, za trajni doprinos kulturi Beograda. Izvanredni “Zlatni beočug” za životno delo, koji dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Beograda, za 2012. godinu dobili su glumac Aleksandar Berček, književnik i publicista Kosta Dimitrijević i operska umetnica Milka Stojanović. “Izvanredni beočug” dodeljen je i Narodnoj biblioteci Srbije i Društvu za srpski jezik i književnost.

Na sceni nacionalnog teatra “Zlatni beočug” biće uručen balerini Milici Bjelić, muzičkom umetniku Dragutinu Bogosavljeviću, dramaturgu i pozorišnom kritičaru Dragani Bošković, književniku Radoslavu Vojvodiću, filologu Aleksandri Vraneš, novinaru i publicisti Miloradu Vučeliću, operskom umetniku Oliveru Njegu, istoričaru Ljiljani Čubrić, slikarki i vajarki Leposavi Milošević Sibinović, kao i pozorištu “Slavija”. “Zlatnim beočugom” nagrađena je i predstava “Kir Janja” Narodnog pozorišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije