Priznanje Matice srpske “Novostima”

J. S.

08. 04. 2013. u 22:08

Matica srpska, naša najstarija naučno-kulturna institucija, ustanovila je u ponedeljak specijalno priznanje za negovanje srpske jezičke kulture

MATICA srpska, naša najstarija naučno-kulturna institucija, ustanovila je u ponedeljak specijalno priznanje za negovanje srpske jezičke kulture.

Žiri je jednoglasno dodelio Povelju akademiku Ivanu Klajnu za ukupni doprinos negovanju srpske jezičke kulture, Kompaniji “Novosti”, informativnoj i izdavačkoj kući koja se godinama stara za kulturu srpskoga jezika i grupi profesora i nastavnika srpskog jezika iz Crne Gore, koja je pružila otpor utiranju srpskoga jezika, a pri tom su ostali bez posla.

Predsednik žirija je dr Miodrag Maticki, a članovi su: prof. dr Dragan Stanić, predsednik Matice srpske, akademik Predrag Piper, prof. dr Mato Pižurica i akademik Slobodan Remetić.

- Od svih medija u Srbiji, “Novosti” najviše pažnje posvećuju negovanju srpskog jezika i pisma - kaže Dragan Stanić, predsednik Matice koja je osnovana 1826. godine u Pešti. - “Novosti” su učestvovale u izgradnji muzeja u Tršiću, a tokom prošle godine objavile su serijal specijalnih dodataka o jeziku i pravopisu.

Povelje će biti uručene u ponedeljak u podne u Matici srpskoj u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Шонан

09.04.2013. 10:16

Свако ко пише ћирилицом на сајту је кажњен тако што може да користи дупло мање карактера у коментару од оних који пишу латиницом. Ако ми не верујуте пробајте да напишете коментар на ћирилици од 500. карактера. Админе пусти овај пут коментар, ово је конструктивна критика.

zoks

09.04.2013. 12:36

@Шонан - Mogu ti samo reci da su bez obzira na sve "Novosti" jedne od retkih koji pustaju ovoliki broj raznovrsnih komentara!