STIGLA ga i nacionalna penzija. Lane nacionale, kao u predstavi "Čigra" i dalje igra. Sa legendarnim glumcem Milanom Gutovićem, inventarišemo poslednju nedelju. A bilo je teško doći do njega i "popisati" sav inventar.

* Da li vam je možda saznanje da ste dobili nacionalnu penziju obeležilo proteklu nedelju?

- Nije! Uvek me je zanimao samo brz i nezaslužen uspeh. Penziju sam, ne samo zaslužio, već mi i nije došla brzo.

* Nekada ste govorili da će vaš najveći pozorišni izazov biti penzija. Da li ste promenili mišljenje?

- Nisam! Trebalo bi da penzija bude vreme u kome se ne baviš poslom koji te je gnjavio celoga života i da se baviš nečim za čim si čeznuo, a nisi mogao zbog ove more od posla. Voleo sam svoj posao i imao sam uvek vremena i za druge stvari.

* Dobro, ako nije penzija obeležila proteklu sedmicu, koji su vaši drugi utisci?

- Neću je pamtiti! Obeležena je porazima koji su obeleževali i predhodne nedelje. Promenio se samo način na koji mi poraze objavljuju.

* Šta bi vaš legendarni junak Šojić rekao na ovu situaciju?

- Ovo je vreme u kome bi, kao televizijski lik, Šojić pao u drugi plan, jer je konkurencija u realnom političkom životu daleko veća.

* Davnih vremena igrali ste Jaga u "Otelu".

- Šekspir u delima nehotice objavljuje naivnost vremena u kome je živeo. Danas, podlost nekog njegovog Jaga bude smešna u odnosu na podlost nekog uvaženog političara. Međutim Šekspirovo vreme je imalo Otela da svet oslobodi Jaga i dramu dovede do kraja i da publika iz sale izađe srećna, jer taj gad od Jaga više nije živ. Danas nemamo Otela, a drama i dalje traje.

* Šta vas trenutno okupira osim glume?

- Uvek me je, sem glume, okupiralo sve ostalo, po principu: "Ako pogodiš cilj, promašiš sve ostalo". Pogodio sam i promašio. Uvek isto!