I Novosti podržale cetinjske đake

S. G. - V. K.

14. 11. 2012. u 20:10

Akcija đačkog parlamenta škole "Lovćenski partizanski odred" da u crnogorskoj prestonici na zidu kuće u kojoj je živeo Danilo Kiš zasvetli spomen-obeležje

CETINjE - Hvala "Novostima" što su iskazale veliku želju da učestvuju u akciji koju je pokrenuo đački parlament škole "Lovćenski partizanski odred" da u crnogorskoj prestonici na zidu kuće u Bajovoj ulici u kojoj je nekada živeo veliki Danilo Kiš zasvetli spomen-obeležje koje će biti posvećeno njegovom imenu i delu.

Ovako je u sredu reagovao Miloš Prelević, portparol gradonačelnika Cetinja, na saznanje da su i "Novosti" zainteresovane za to da se književnom bardu oduže učešćem u postavljanju ovog obeležja.

- Gradonačelnik Aleksandar Bogdanović nije ovde već u Briselu, ali čim se vrati biće obavešten o predlogu vaše ugledne medijske kuće - rekao je Prelević. On je podsetio da će ova akcija prethodno morati da prođe "verifikaciju" odbornika Skupštine grada.

Ideja koju su pokrenuli najmlađi Cetinjani naišla je na veliku podršku običnog sveta, kao i Kišovih kolega po umu i peru. Gotovo da nema čoveka u gradu podno Orlova krša koji se ne raduje skorom postavljanju obeležja književniku koji je svojim stvaralaštvom osvojio drugu polovinu prošlog veka i svuda gde je stizao prenosio vedri duh grada od koga se u svom pamćenju nikada nije odvajao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije