Nagrađivani čestim i snažnim apaluzima solisti i ansambl Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu u subotu su izveli premijeru "Petra Pana", baleta u koreografiji Amerikanca Brusa Stajvela, na muziku Tomasa E. Semanskog. Koreograf i aktuelni direktor Baleta Narodnog pozorišta Stajvel osmislio je dinamičnu i efektnu predstavu sa brzim izmenama scena koja je od samog početka ostvarila kontakt sa publikom.

Od prve pojave Petra Pana (Jovan Veselinović) koji na sajli "uleće" na scenu prepuno gledalište je često "zagrejavalo" dlanove i povicima odobravanja pozdravljalo igrače.

Igrački najzahtevniju rolu je imala Zvončica. Virtuozno ju je odigrala Silvija Džunja koja je stalno "treperila" kroz ovu bajkovitu avanturu "za decu i odrasle".

Ali, Vendi (Bojana Žegarac) i njena braća u priči, Majkl (Miloš Kecman) i Džon (Miloš Marjan) podjednako su u vazduhu na sajlama i na daskama pozornice bili razigrani igrački i ubedljivi glumački.

Balet je protkan humorom, ali u "Petru Panu" najglasniji smeh izmamila je sporedna uloga - Krokodil (Željko Grozdanović) a nije zaostajao ni Kapetan Kuka (Nejtan Kotam). Specijalni efekti, odnosno letenje na sajlama je bilo ono što se gledaocima posebno dopalo i što je sa pune treće galerije izazivalo najburnije reakcije.

Žovijalnosti predstave znatno su doprineli i najmlađi učesnici - učenici Beletske škole "Lujo Davičo" i Baletske škole Nacionalne fondacije za igru.

Kostimi Olge Mrđenović, kao i scenografija Borisa Maksimovića su u potpunosti maštovito bili gradivni element "Petra Pana" - baleta koji pre svega treba da privuče decu, i time gradi buduću pozorišnu publiku.