PRIZNANJE “Glumački par godine”, koje tradicionalno dodeljuje Kompanija “Novosti”, biće uručeno večeras, u okviru Filmskih susreta u Nišu. Čitaoci “Novosti” su odlučili: ove godine, statuete “Ona i On”, delo vajara Nebojše Mitrića, pripašće Slobodi Mićalović i Ivanu Bosiljčiću - za role u seriji “Nepobedivo srce”. Kao Milena i Miroslav u Šotrinoj adaptaciji Mir-Jam, oni su ponovili uspeh iz 2009, kada su za tumačenje Anđelke i Nenada u “Ranjenom orlu” takođe poneli ovo laskovo priznanje.

- Nagrada je posebna zato što je bira publika, a i srećna sam što je opet delim sa mojim dragim kolegom Bosiljčićem - rekla je Sloboda.

Ivan, koji je u ovoj kategoriji trostruki pobednik, jer je pobedio i u paru sa Ivanom Jovanović (takođe u Šotrinoj seriji - “Greh njene majke”), kaže da je srećan zbog priznanja, kao da mu je prvi put:

- Trofej sam već držao u rukama, ali nagrada čitalaca i publike uvek ima posebno značenje. Najlepše od svega na dodeli takvih priznanja jeste susret sa kolegama.

U konkurenciji su, inače, bili parovi koji su od jula 2011. do jula ove godine igrali na filmu ili u TV serijama.

Priznanje “Glumački par godine” se dodeljuje od 1968. godine i do sada su je dobili gotovo svi najpoznatiji glumci: Milena Dravić i Ljubiša Samardžić, Mira Stupica i Miodrag Petrović Čkalja, Mira Banjac i Zoran Radmilović, Svetlana Bojković i Marko Nikolić...