Kandidati Ršum i Bob Živković

D. Bt.

03. 03. 2011. u 20:37

Srpska sekcija IBBI predložila je Ršumovića i Živkovića za Andersenovu medalju, jednu od najvažnijih nagrada u stvaralaštvu za decu

Srpsko udruženje izdavača i knjižara obnovilo je rad Srpske sekcije IBBI, jedne od najznačajnijih međunarodnih organizacija u oblasti dečije i omladinske literature koja ima više od 70 nacionalnih sekcija širom sveta i zvaničan status u Unesku i Unicefu. Naša sekcija predložila je pisca Ljubivoja Ršumovića i ilustratora Dobrosava Boba Živkovića kao svoje kandidate za Andersenovu medalju, jednu od najvažnijih nagrada u stvaralaštvu za decu.

Jedini dobitnik pomenutog priznanja kod nas je Duško Radović. Inače, za predsednika Srpske sekcije izabran je Mirko S. Marković, za potpredsednika Marija Vukosavljević, a za sekretara Aleksandra Vićentijević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Тања Росић

03.03.2011. 22:36

'Честитам' Ршуму, али ми се чини да су то све около аматери. . Прихватио да буде у жирију код нас у РС за награду ''Скендер Куленовић''. Он и Добрица Ерић.. Ниједан није добитник Скендера?! Нити књижевни критичар! Треба да се одрекну великих хонорара и мерцедеса Приједор - Броград.

Козарчанка СРБАЦ

04.03.2011. 10:09

@Тања Росић - ...Ршумовић у жирију ''Козаре''?! Ако не буде мислио на себе (и новац) , мораће да исправи нечувену приједорску неправду према Драгану Колунџији, великом српском пјеснику који је опјевао Козару до антологијских висина... Приједор Кулунџији није дао ''Скендера'' , ни ''Козару''!!!

публицисткиња Р. П.

04.03.2011. 10:38

@Тања Росић - Синоћ је Драган Колунџија имао незаборавно песничко вече у Београду! Напамет горио десетине песама. У свакој песми - Козара! И кад није - Козара! Ваљда ће Ршумовић имати савести да му да ''Скендерову награду''. Иначе, оставка пре времена не би била лоша!

Zorica Padinska Skela

04.03.2011. 11:32

@Тања Росић - Da, pjesnik Dragan Kolundžija je porijeklom sa Kozare. Njemu pripada ta nagrada. Opštinari Prijedora su Ršuma obrlatili. Neka pazi da ne bude izmanipulisan. Godinama to rade sa članovima žirija, i to sa Kolundžijom - da mu ne daju nagradu koja mu pripada po značaju i zavicaju. Neka se stide!

Andersonova

04.03.2011. 06:48

Ko je taj uz Ršumovića? Ršum s Erićem naplaćuje debelo u R. Srpskoj. Sad su ušli u žiri na Kozari a da ništa ne znaju o tom kraju i narodu. Jedan će se povući privremeno iz žirija jer će željeti da njegova knjiga dobije ''Skenderovu nagradu''! Provincija moja u kojoj živim!

Zorica Puzic

04.03.2011. 09:53

Zasluzeno, njihovi radovi to govore vise od 20 godina, cestitam i samo nastavite, volimo Vas.

tatjana libija

04.03.2011. 10:44

I ja sam za Boba, najpre. Ovaj drugi puno juri pare. I od domacica kojie nemaju. Bob je cisti umetnik. Deca takvog vole.

angie

04.03.2011. 11:11

bob zivkovic je sinonim slobodnog duha koji ilustracijom usrecuje, upucuje i edukuje! svaki rad mu je "opera d'arte" i nema dileme da je on izuzetan primer genijalnosti.