Danojliću nagrada za životno delo

D. Bt.

14. 10. 2010. u 20:59

Godišnja nagrada Srpske književne zadruge za životno delo uručena piscu Milovanu Danojliću

ISTAKNUTOM piscu Milovanu Danojliću (74) na svečanosti u četvrtak uručena je godišnja nagrada Srpske književne zadruge za životno delo.

Obrazlažući priznanje, Slobodan Rakitić je istakao da je Danojlić od svoje prve knjige “Uređenički psalmi” iz 1957. do danas iskazao ne samo zadivljujuću stvaralačku energiju već i vrhunsko majstorstvo i iznad svega istančano osećanje za jezik. Njegov stih je od samog početka dinamičan, užarenog i gustog jezika, preciznih ali slojevitih značenja.

Nagradu je uručila Nina Novićević, upravnik SKZ, a laureat je izrazio zahvalnost što je priznanje dobio od ustanove koja traje već 118 godina, odoleva izazovima vremena i ćudima tranzicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Marijana Buzancic

14.10.2010. 23:14

Drago mi je da je naš istaknuti književnik i inelektualac dobio visoko priznanje najcjenjenije kuće u zemlji a i nekada u Jugoslaviji Gospodin Danojlić iako živi u inostranstvu ali dolazi i u svoj kraj..malo ima prostorau našim medijima..kao uostalom i drugi koji nisu interesantni za ovo da-našnje, demokratsko, srpsko vrijeme...Nadam se da će doći druga vremena , gospodinu Danojliću čestitam..marjana

Arh Milos&gmail.com

15.10.2010. 10:42

Bravo, Majstore! Neizmerno hvala za istinski jezik, za lepu reč, za predivne i prave rečenice, za stav i držanje, za ponašanje, za ljudskost...Od srca,velikom peru srpske književnosti, verni čitalac i istinski poštovalac.Arh Milos.

Knjizevni kriticar

16.10.2010. 11:49

Ko jos veruje u pravicnost nagrada? Za koga je to Mica istaknuti pisac? On je zasluzio ovu nagradu,isto kao Pistalo "Ninovu".... Kad ce neko poceti pisati o knjizevnoj mafiji koja hara Srbijom?

čovek

10.11.2010. 16:31

@Knjizevni kriticar - Ono očemu on piše, nama se dešava i dešavaće nam se dok se ne posvetimo sami sebi. Zato malo bolje pročitaj njegova štiva i razmisli o njima pre nego što daš komentar.Poštovanje i pozdrav.