NAJBOLJI pop pevač na Balkanu Zdravko Čolić, sa suprugom Sandrom i ćerkama osmogodišnjom Unom i trogodišnjom Larom, već nekoliko dana boravi na Zlatiboru. Baš kao što fudbaleri imaju visinske pripreme pred važne utakmice, i Čolić je otišao na planinu kako bi se što bolje pripremio za koncert 31. jula na sarajevskom stadionu „Koševo“, kojim će zvanično otvoriti novu turneju „Kad pogledaš me preko ramena“. Pripreme za ovaj spektakl su u punom jeku.


Prvi šleperi sa agregatima već su stigli u Sarajevo, a u petak 23. jula počeće postavljanje opreme i bine koja će biti dopremljena u 11 kamiona. Sama pozornica biće duga čak 54 metra i biće natkrivena, jer pevač ne želi da rizikuje da se ponovi 1978. godina, kada je njegov koncert na „Koševu“ prekinut zbog snažnog nevremena. Ulaznice za Čolićev koncert idu kao alva, do sada je prodato više od 30.000 karata, a kapacitet stadiona je 55.000 mesta.


- Moj jedini uslov za sarajevski koncert je da on mora da bude na višem tehničkom i vizuelnom nivou od ostalih - kaže za naš list Zdravko Čolić. - Po tome se i Sarajevo razlikuje od drugih gradova u zemljama regiona, jer je koncert u Sarajevu najteže izvesti. Moja supruga i ćerke već dugo priželjkuju da prisustvuju nekom mom koncertu, tako da ćemo najverovatnije svi zajedno otići u Sarajevo. Voleo bih da im pokažem Baščaršiju, mesta gde sam stanovao, kao i naselje Grbavica, gde sam provodio momačke dane.