“Elektra“ na Rumunskom

R. R

09. 05. 2009. u 20:21

U atrijumu Gradskog muzeja u Vršcu, u nedelju u 20 časova, premijerno će biti izvedena „Elektra“ Danila Kiša, u adaptaciji i režiji Bore Draškovića. Reč je o produkciji Rumunskog pozorišta u Vojvodini

U ATRIJUMU gradskog muzeja u Vršcu, u nedelju u 20 časova, premijerno će biti izvedena „Elektra“ Danila Kiša, u adaptaciji i režiji Bore Draškovića. Reč je o produkciji Rumunskog pozorišta u Vojvodini, koje radi pri NP „Sterija“, a Kišov tekst na rumunski jezik preveo je Joan Pejanov, jedan od najboljih poznavalaca njegovog dela u Rumuniji. Komad nastao po Euripidovom delu, a posvećen Antonenu Artou, Kiš je napisao 1968, i on je do danas, po rečima Bore Draškovića, ostao veliki izazov za svakog reditelja.
- U smutnim vremenima, istovremeno je ispunjeno nekoliko stavova Artoove vizije sveta, tako da je ovaj antički komad poput našeg života - kao stvarnost koja je prepuna krvi, zločina, poricanja, ljubavi - kaže Petru Krdu, predsednik Umetničkog odbora Rumunskog pozorišta.
U predstavi igraju Kristina Kjoing, Aurijan Živana, kao i domaći Otidija Peskariu, Jonev Kudžija, Florina Petroj, Kornel Mata i Mirća Omoren.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije