Glumica Sonja Savić (47) preminula je u utorak oko 22 časa u svom stanu na četvrtom spratu zgrade, u Kursulinoj ulici 23 na Vračaru! Prema nezvaničnim informacijama, uzrok smrti je prekomerna količina droge, najverovatnije heroina. Ekipa Hitne pomoći brzo je stigla na mesto događaja, a lekari su odmah pokušali reanimaciju, ali Sonji nije bilo spasa.
Sinoć niko sa sigurnošću nije mogao da kaže ko je pronašao njeno telo, niti ko je pozvao Hitnu pomoć, ali se pretpostavlja da je to učinio neko od Sonjinih bliskih prijatelja, koji je zajedno sa njom bio u stanu. Nakon potvrde smrti, u mirnu ulicu u srcu Vračara stigla je i Sonjina sestra, koja je sa kriminalističkim tehničarima MUP ušla u stan. Nezvanično, u stanu nije bilo nameštaja, osim dušeka, pronađeni su špricevi i igle.
Veliki broj komšija i znatiželjnih građana “okupirao” je ulicu ispred zgrade u Kursulinoj ulici, a pažnju je privlačilo i prisustvo ekipa policije i Hitne pomoći. Niko od komšija sinoć nije želeo posebno da priča o Sonji Savić, ali je neverica na njihovim licima dovoljno govorila.
- Viđao sam je u zgradi, ali mislim da nije često svraćala ovde. Uvek je bila ljubazna i javljala se svim komšijama - rekao je jedan od stanara zgrade, koji nije želeo da kaže svoje ime.
Kako smo nezvanično saznali, Sonja Savić je poslednjih godina bila na lečenju zbog zavisnosti od narkotika. Oni koji su je dobro poznavali kažu da je u isto vreme sve manje glumila, i da je mnogo tugovala za ljudima iz svoje generacije, koji više nisu među živima.
Posebno joj je nedostajala “ekipa”, okupljena oko kultne grupe EKV i njenog frontmena Milana Mladenovića. Njen, kako se ispostavilo, poslednji javni nastup bio je u emisiji RTS-a u nedelju, koja je bila posvećena Milanu, baš na njegov rođendan. Tada je nostalgično pričala o “srećnim vremenima rokenrola i osamdesetim godinama, kada su svi oni bili najsrećniji”.
Mnogi iz tog društva doživeli su istu sudbinu kao i Sonja. Ubila ih je droga!


KARIJERA ZA PAMĆENjE
SONJA Savić rođena je 15. septembra 1961. u Čačku. Glumom je počela da se bavi u amaterskim družinama, a 1982. godine diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti. Tokom karijere bila je prepoznatljiva kao glumica sa promuklim glasom i imidžom urbane devojke. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada - “Carica Teodora” (1982), “Zlatna arena” (1984), “Ćele-kula” (1984), a na Filmskom festivalu u Veneciji 1985. godine dobila je nagradu za najbolju sporednu ulogu u filmu “Život je lep”. Ostaće upamćena po zapaženim ulogama u filmovima “Nešto između”, “Živeti kao sav normalan svet”, “Šećerna vodica”, “Balkanski špijun”, “Davitelj protiv davitelja”, “Una”, “Sekula i njegove žene”, “Braća po materi”, “Kako je propao rokenrol”, “Mi nismo anđeli”, “Urnebesna tragedija”, “Virtuelna stvarnost”, “Jug jugoistok”, “Vratiće se rode”...