U GRADSKOJ kući u Vršcu u sredu je pesniku Vojislavu Karanoviću uručena nagrada "Vasko Popa", za knjigu pesama "Naše nebo". Nagradu mu je uručio Dragomir Ćurčić, predsednik Upravnog odbora Fondacije "Hemofarm", a "Pesničko pero" Miodrag Babić, predsednik "Hemofarma" i počasni predsednik Skupštine Fondacije "Hemofarm".
- Čast mi je da u ovako lepom zdanju, u društvu poznavalaca i poštovalaca poezije, uručim najprestižnije pesničko priznanje - rekao je Dragomir Ćurčić. - Stihovi Vaska Pope uvršćeni su u mnoge svetske antologije pesništva kao deo stvaralaštva najvećeg srpskog pesnika savremenog doba. Generacije i generacije koje dolaze učiće njegove stihove, a mnogi pesnici će i dalje u Popinim stihovima nalaziti inspiraciju. U ime domaćina i pokrovitelja nagrade, Skupštine opštine Vršac, goste je pozdravio Čedomir Živković, gradonačelnik.
Na svečanosti je premijerno prikazan filma "Živo meso" Vaska Pope u režiji Đure Mrđe, a prisutni su imali priliku da uživaju u stihovima Vaska Pope i Vojislava Karanovića u interpretaciji glumice Rade Đuričin.