Pomoć u pravi čas

D. M.

ponedeljak, 14. 04. 2008. u 18:50

Помоћ у прави час
Među prvima je u pomoć na obnavljanju knjižnog fonda Narodnoj biblioteci "Desanka Maksimović" pritekao naš list koji je ovoj ustanovi poklonio hiljadu naslova beletristike i dečje literature

VLASOTINCE - Među prvima je u pomoć na obnavljanju knjižnog fonda Narodnoj biblioteci "Desanka Maksimović" pritekao naš list koji je ovoj ustanovi poklonio hiljadu naslova beletristike i dečje literature. Zgrada bibliteke koja je bila pod zaštitom države kao spomenik kulture potpuno je izgorela u požaru 1.aprila ove godine.
- Zahvalni smo "Novostima" što imaju razumevanje za situaciju u kojoj smo se nakon požara našli. Mnogo nam znači podrška i konkretna pomoć - kaže Katarina Cokanović, direktor vlasotinačke biblioteke koja ističe da je u toku vanredni popis knjižnog fonda nakon koga će početi privremeno da rade u podrumu zgrade lokalne samouprave. - Spasli smo 30.000 knjiga, dok su 11.000 naslova zauvek izgubljeni. Ostali smo bez značajnih dela zavičajne i istorijske literature juga Srbije.

AKCIJA SE ŠIRI
PORED Kompanije "Novosti", koja je među prvima pritekla u pomoć, biblioteci "Desanka Maksimović", pošiljke su uputile i Narodna biblioteka Srbije, koja je poklonila 1.000 knjiga, zatim Biblioteka Matice srpske iz Novog Sada, Biblioteka grada Beograda, biblioteka "Ivo Andrić" iz Prištine, kao i neke izdavačke kuće, ali i pojedinaci. Do danas je sakupljeno oko 3.000 knjiga.