U IZDANJU Kompanije "Novosti", od četvrtka je u prodaji, na kioscima i u IPS knjižarama, knjiga poema naše proslavljene slikarke Olje Ivanjicki. Uz knjigu "Večni uslov" čitaoci dobijaju i specijalni poklon - reprodukciju njene slike "Osvajanje meseca".
Kada se Olja Ivanjicki prihvati nečega onda to mora da bude lepo, luksuzno i harizmatično. Tako je i u ovoj bogato ilustrovanoj knjizi, sastavljenoj od 19 poema. Pored slikarskih čudesa, Olja Ivanjicki fascinira i lirskim i filozofskim porukama stihova, u kojima traga za skrivenim istinama. Knjiga je, zapravo, svojevrsna hronologija u stihu. Poznata slikarka na sebi svojstven način piše o novom početku, rečima iznad reči, promenama, večnim uslovima, rasipanju snage, zidu, telu, o značenju brojeva i brojanja, zlatu, prepoznavanju, bolu, dodiru.
Za Olju kažu da je mudrac u krhkom telu žene, hrabra, egzotična, snažna. Umetnica koja je svojom umetnošću spojila svet od daleke Amerike do hladnog Sibira. I kao takva, ona je večiti znak pitanja celom svetu. I ona sama jednom prilikom za sebe je rekla da uopšte ne zna koliko zna. Jer zna i ono što joj nije palo na pamet.
Knjiga "Večni uslov" je smernica za one koji žele da se pridruže u traganjima, za one koji žele da oslušnu, načnu ili zaista zagrizu naš "put kojim se ređe ide", za one koji žele da prođu kroz "tesna vrata" skrivenih istina, tajnih i polutajnih knjiga, zapisala je recenzent Suzana Spasić. Pored bibliografije, uključeni su i drugi izvori koji navode na dalje traganje. To su novinski tekstovi, crtice, vesti sa Interneta, kojima je knjiga prošarana.
"Večni uslov" je najluksuznije štampana knjiga sa logom Kompanije "Novosti". Prvi tiraž je 15.000 primeraka, a a cena knjige je 500 dinara.

PROMOCIJA
Promocija knjige "Večni uslov" Olje Ivanjicki održaće se u subotu u 18 časova u galeriji "Gvarnerijus", u Ulici Džordža Vašingtona 12 u Beogradu. Pored autorke, knjigu će predstaviti Oljin kolega Momo Kapor, pisac i slikar, književni kritičar Srba Ignjatović i Manojlo Vukotić, generalni direktor i urednik svih izdanja Kompanije "Novosti".