Zlatna truba peti put u porodici Petrović

N. ZATEŽIĆ

08. 08. 2005. u 17:47

Kada je Dejan Petrović iz Užica odsvirao dve numere na finalnom takmičenju trubača, gučkom dolinom se razlegao dugotrajan aplauz. Svirkom je "podigao na noge" saboraše, pa se žiri publike nijednog momenta nije dvoumio u odluci da mu pripadne "Zlatna truba"

Kada je Dejan Petrović iz Užica odsvirao dve numere na finalnom takmičenju trubača, gučkom dolinom se razlegao dugotrajan aplauz. Svirkom je "podigao na noge" saboraše, pa se žiri publike nijednog momenta nije dvoumio u odluci da mu pripadne "Zlatna truba" - dar "Večernjih novosti". Jer, ona se dodeljuje najpopularnijem trubaču.

Truba je tradicija u porodici Petrović. Milovan Petrović, Dejanov otac, bio je majstor nad majstorima trubačkim. Na trubačkim nadmetanjima u Guči četiri puta je osvajao "Zlatnu trubu" uz mnoge druge trofeje. Smrt je prekinula njegovu trubačku karijeru, ali je ostavio trubačke naslednike.

- Trubu sam počeo da sviram od osme godine, a u tajne svirke uveo me je otac. Rodila se u meni ljubav prema trubi, i od tada se ne odvajam od ovog instrumenta. I moj brat Darko je tenorista u orkestru - kaže Dejan Petrović.

Dejanu je tek 20 leta, a već je sa orekstrom gostovao u Nemačkoj, Grčkoj, Mađarskoj, Bugarskoj i drugim zemljama. I prosečna starost članova orkestra je oko 20 godina. O ovogodišnjem dobitniku "Zlatne trube" "Večernjih novosti" nadaleko će se čuti. Na radost i sreću njegove majke Kate, koja dvojici sinova pruža podršku u napredovanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije