Život ili pozorište

V.V.S.

25. 12. 2003. u 18:42

0

NA Sceni **Peti sprat** Narodnog pozorišta u petak je premijera umetničkog projekta inspirisanog slikama Šarlote Salomon,pod nazivom **Život ili pozorište**.Predstava je nastala u koprodukciji nacionalnog i Omen teatra,u režiji Gordane Lebović.
Inače,Šarlota Salomon uradila je seriju od oko 800 gvaševa (u periodu od 1940. do 1942.godine),nastojeći da **ispriča ličnu priču omeđenu narastajućim nacističkim terorom s jedne strane i istorijatom porodične suicidnosti s druge,što ovom autobiografskom delu daje pseudo dramsku strukturu**.Omen teatar,koji istražuje nove pozorišne forme,ovim projektom bavio se šest meseci a reditelj Gordana Lebović angažavola je glumce iz svoje kuće i Narodnog pozorišta.
- Počele su da se brišu granice između institucionalnog i vaninstitucionalnog teatra,što je budućnost pozorišta - naglašava Gordana Lebović.
Dramaturg i autor teksta(koji je nastajao tokom proba) je Marija Karaklajić,kompozitor Igor Gostuški,koreograf Galina Borisova,dok su uloge poverene - Vanji Ejdus,Seni Đorović,Nadi Šargin (na slici), Damjanu Kecojeviću,Janošu Bušu,Stefanu Šerefu i drugima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije