Džulija Roberts i Tom Henks na Berlinalu

R. R.

sreda, 04. 01. 2012. u 20:56

Джулија Робертс и Том Хенкс на Берлиналу
Novo, 62. izdanje festivala u Berlinu, od 9. do 19. februara, predstaviće najznačajnije naslove svetskog filma
NOVO, 62. izdanje festivala u Berlinu, kako su u sredu najavili organizatori, od 9. do 19. februara 2012. predstaviće najznačajnije naslove svetskog filma, među kojima su i ostvarenja nominovana za najprestižnije nagrade, Zlatni globus i Oskar.

Festival koji važi za politički i socijalno najangažovaniji u svetu (ove godine, Berlinale je pratilo 20.000 novinara iz 116 zemalja, a zabeleženo je više od 350.000 gledalaca) dovodi zvezde poput Džulije Roberts i Toma Henksa, koji igraju glavne junake u drami "Lari Kraun". Film koji kao glavnu temu ima borbu protiv cinizma, kako je objasnio sam Tom Henks, predstavlja njegovo kompletno scenarističko-rediteljsko delo.

U Berlin stiže i reditelj Brilijante Mendoza, inače jedan od miljenika ovog festivala, sa novim filmom "Zarobljena", u kome glavnu junakinju (humanitarnu radnicu koju kidnapuju islamski ekstremisti) igra francuska glumica Izabel Iper. Tu je i "tajnoviti" reditelj koji se predstavlja kao Edvin, sa indonežansko-nemačko-kineskom koprodukcijom, filmom "Razglednica iz zoološkog vrta", koji će biti prikazan u zvaničnoj konkurenciji.

Kineski reditelj Zang Jimoa predstaviće, van konkurencije, svoju novu uzbudljivu dramu, ratni triler "Cveće rata", u kome oskarovac Kristijan Bejl igra oportunistu umešanog u japansku okupaciju Nankinga tokom Drugog svetskog rata. Publika Berlinala, takođe van konkurencije, videće i hit film Stivena Daldrija, "Izuzetno glasno i neverovatno blizu". Ovoj priči o mladiću koji u ruševinama Njujorka posle 9. septembra 2001. traga za bravom koja odgovara ključu koji mu je ostavio otac, američki kritičari ovih dana dali su mnogobrojne nominacije za nagrade Zlatni globus i Oskar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije