OPERSKA pevačica Katarina Jovanović u ponedeljak je podnela ostavku na mesto direktora Opere Narodnog pozorišta.

Do imenovanja novog direktora Opere, upravnik Narodnog pozorišta Božidar Đurović je za vršioca dužnosti postavio dirigenta Đorđa Pavlovića.

- Jednostavno nisam mogla više da se svađam sa upravom niti da radim u takvom okruženju, uz potpuno odsustvo sistema i plana - navodi Katarina. - Nisam mogla da vodim Operu u najvažnijoj državnoj instituciji koja se bavi kulturom, a u kojoj nema nikakvog nagrađivanja onih koji to svojim radom zavređuju, dok oni koji beže od svojih obaveza ostaju nekažnjeni, a njihovo ponašanje se toleriše i podržava.

Katarina Jovanović je uverena da je svima jasno koliki je uspeh i uzlet doživela beogradska Opera u proteklom periodu, i koliki je napredak ostvario svaki pojedini član ansambla, hora i orkestra.

- To je herojski podvig i ja sam ponosna na svakog člana Opere, i vrlo sam nesrećna što me je Uprava Narodnog pozorišta dovela u situaciju da moram da podnesem ostavku i pored svih postignutih uspeha koji su očigledni - rekla je Katarina neposredno pre nego što je otputovala u Francusku.

Upravnik nacionalne teatarske kuće Božidar Đurović nije želeo da komentariše ceo slučaj, niti da ulazi u razloge koji su Jovanovićevu naveli na odluku da napusti pozorište.