OLIMPIJADA SAMOPREZIRA: Brozov sinod džuska uz Boža Vreća i ruga se vernicima koji žale patrijarha

MILAN BABOVIĆ

24. 11. 2020. u 09:35

Klimaks njihovog zloverja je upravo u konstantnoj težnji da "reformišu" SPC shvatajući izbor prvog po časti u Patrijaršiji kao glasanje za Centralni komitet

ОЛИМПИЈАДА САМОПРЕЗИРА: Брозов синод џуска уз Божа Врећа и руга се верницима који жале патријарха

Novosti

KAKO to biva o velikim pravoslavnim praznicima ili danima kolektivne tuge, kakvi su bili ovi za počivšim patrijarhom, kao po komandi se aktivira horda slučajnih Srba da svojim poganim jezikom oskrnavi svaku tačku oslonca nacionalnog bića.

Uglavnom skromnog znanja, zaklonjeni iza tobožnjeg građanskog opozicionog aktivizma, ovi bestidnici pokazali su i ovog puta sav jad svog karaktera. Brozoidni antiteizam zabašurili su nevešto idealima sekularnosti i takozvane slobode mišljenja, obračunavajući se sa pokojnim prvojerarhom, Crkvom i vernicima koje su zajedljivo prozvali lizačima kašike i celivateljima pleksiglasa.

Ta, u najmanju ruku nepristojnost, otišla je toliko daleko da je neki nesrećni advokat Marković na portalu "Direktno", koji je blizak Draganu Đilasu, napisao da "Irinej nije njegov patrijarh" i "da je voleo 'audi', a ne Boga"... U ovu olimpijadu samoprezira uključio se i bivši državni sekretar ministarstva nauke Ivan Videnović, konstatujući da je "vreme za novu SPC".

Dakle, ovi tvrdi sekularisti, na rečima čvrsto opredeljeni za odvojenost Crkve od države, rado bi da poduče Srbe kako da plaču za verskim poglavarom, kako da se pričešćuju i uzimaju naforu, a sve kao zabrinuti zbog širenja korone. Ukinuli bi svetu tajnu, ali bi isto veče đuskali na koncertu izbljuvka epohe koji se zove Božo Vrećo.

Ipak, klimaks njihovog zloverja je upravo u konstantnoj težnji da "reformišu" SPC shvatajući izbor prvog po časti u Patrijaršiji kao glasanje za Centralni komitet. Srećom, Crkva ima dovoljno istorijskog pamćenja, trpljenja u bolu i progonu, svoju nesalomivu armaturu u duhovnoj vertikali ovog naroda da bi je razgrađivali razni Čanci i Pešićke. Uostalom, pomenuto društvo ionako već ima svog svetitelja. Eno ga u Kući cveća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)