PODSETNIK: Nemaju pravo da skrnave rusko-srpska svetilišta

D. Vujičić

23. 01. 2023. u 07:00

"Rusija nije Putin", verovatno je jedino činjenično tačna transparent-poruka sa beogradskog mitinga antiputinovske emigracije na Trgu republike. Bez ulaženja u tuđe vrednosne sudove, podsećamo da je za najmanje dve trećine sveta ruski predsednik "više" od Rusije.

ПОДСЕТНИК: Немају право да скрнаве руско-српска светилишта

Novosti

On je metafora otpora malignom sistemu političkih poslova u kojima "jedna strana istorije", uvek kada poželi, "ima pravo" i "u pravu je" da druge zemlje i narode sankcioniše, bombarduje i zlostavlja dok im ne nametne rukovodstvo po svojoj meri.

Kad smo kod "učiteljice života", Ajnštajnu se pripisuje mudrost: Istorija nas uči da iz istorije ništa nismo naučili!

Sto godina pre ovih Rusa koji su protestovali i njihovi preci su dolazili na naše prostore takođe bežeći od rata. Iskrvavljena i izranjavana Srbija primili ih je otvorena srca, a "beli" su to znali da cene. Nisu pokušavali da "preuzmu" domaće, već su tražili i dobijali poslove da žive i prežive istorijsku nesreću.

Sadašnji Rusi koji su pobegli od rata (što se može razumeti), svoje poslove su našli kod gazda za koje je "Putin ratni zločinac", a njihova zemlja izvor svekolikog zla. U subotu su nam čitali "lične" stradalničke ispovesti, ne iz srca, nego sa monitora i mobilnih telefona. I zato im ne verujemo, jer nije valjda da im je trebao podsetnik na to šta ih je snašlo.

Zameramo što su "gazili" srpskim Trgom republike (nekada Pozorišnim) gde su 22. oktobra 1944. sahranjena tela 22 borca Crvene armije koji su svojim životima platili da bi oterali Nemce iz Beograda. Nemaju pravo da skrnave rusko-srpska svetilišta. Samo tokom oktobra 1944. "niklo" je 18 velikih i 32 manja privremena groblja srpsko-ruskih junaka. Kad je mir došao, iskopali smo ih i ponovo dostojno ukopali da budu zauvek zajedno. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju