RUSKI AGENTI I "PROTOKOLI KREMALJSKIH MUDRACA": Pravdanje napada na Srbe i tačka spajanja Zorana Dragišića i Vjose Osmani

Filip Rodić

15. 01. 2023. u 17:00

KAKO se dve naizgled paralelne linije razmišljanja, jedna iz Prištine kojoj je u srcu "Kosovo republika" i druga iz Beograda koja se ogrće plaštom "živela Srbija", spajaju i pre "beskonačnosti"? Biće da je u nekim glavama posle "kraja istorije" došla i beskonačnost

РУСКИ АГЕНТИ И ПРОТОКОЛИ КРЕМАЉСКИХ МУДРАЦА: Правдање напада на Србе и тачка спајања Зорана Драгишића и Вјосе Османи

Foto Z. Jovanović

Dok takozvana predsednica takozvanog Kosova Vjosa Osmani "građanima pravoslavne zajednice" ("Radio-televizija Kosova") čestita Božić ne mogavši čak ni da pomene reč "Srbi", neki u Beogradu, poput poslanika Srpske napredne stranke i profesora na Fakultetu bezbednosti Univerziteta u Beogradu Zorana Dragišića na svaki način pokušavaju da za napade na Srbe skinu odgovornost s kosovskih Albanaca.

- Tolerancija je tradicionalna vrednost našeg ("kosovskog") društva - poručila je bez trunke blama takozvana predsednica zaboravivši da je samo veče pre toga osuđivala jednu drugu, istinsku, tradiciju "kosovskog društva" – oružani napad na jedno srpsko dete, 11-godišnjeg Stefana Stojanovića, i 21-godišnjeg Miloša Stojanovića u Gotovuši kraj Štrpca, a da je bez njene osude prošlo prebijanje 18-godišnjeg Stefana Tomića dok se vraćao kući s Božićne liturgije u Klokotu.

AZEM KURTAJ, RUSKI AGENT 

Zbog pokušaja ubistva malog Stefana i Miloša Stojanovića, uhapšen je pripadnik "kosovskih bezbednosnih snaga", onoga što Priština smatra svojom "vojskom", Azem Kurtaj (33), čiji je otac, kako tvrdi predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović, poginuo u NATO bombardovanju zatvora Dubrava, kraj Istoka, gde je bio zatvoren kao "terorista".

Možda je zbog toga Azem Kurtaj omrznuo NATO i kao "ruski agent" počeo da radi u takozvanom KBS-u, u uniformi NATO-a i s podrškom najveće vojne alijanse u istoriji, kao što to tvrdi ugledni profesor i narodni poslanik Zoran Dragišić. "Sinoć su ruski agenti sa albanske strane napali Srbe, a ruski agenti sa srpske strane provocirali predstavnike Republike Srbije. Njima treba sukob, nemojmo nasedati. Živela Srbija", napisao je na tviteru ovaj stručnjak za bezbednost iz čijeg je šinjela ispao i briljantni Darko Trifunović.

Dakle, profesor Osnova bezbednosti na Univerzitetu u Beogradu, svojim autoritetom tvrdi da je Kurtaj "ruski agent" i dodaje da nije bio jedini takav s "albanske strane". Zna ovaj profesor da kosovski Albanci sami od sebe nikada ne bi tako nešto uradili jer lepo Vjosa Osmani kaže da je tolerancija kod kosovskih Albanaca stvar tradicije.

Moguće je čak, mada je ta teorija nategnutija, i da je Azemov otac zapravo bio ruski agent koji se borio u redovima takozvane OVK, ali je izvesno, ako verujemo profesoru Dragišiću, da je Kosovo i Metohija prepuno ruskih agenata. Ako Kurtaja, kao potomka "palog borca" OVK i pripadnika KBS (kojeg obučava i oprema NATO), za ruskog agenta kvalifikuje činjenica da je pucao na Srbe samo zato što su Srbi, onda je ruski agent i onaj mladić što je za vreme martovskog pogroma 2004. lomio krst na crkvi, kao i sve hiljade kosovskih Albanaca koji su u tom zločinu nad Srbima učestvovali.

Jer kako kaže Dragišić: "Ljudi, iza svih napada na Srbe na KiM stoje Rusi! Molim vas uključite mozak i razmislite kome to u ovoj situaciji donosi korist. Moramo se osloboditi ruskih agenata ako želimo slobodnu Srbiju. Živela slobodna evropska Srbija!!!"

Ruski agenti su dakle i oni što su 23. jula 1999. godine, više od mesec dana po dolasku Kfora na Kosovo i Metohiju, ubili 14 srpskih žetelaca iz Starog Gacka dok su žnjeli pšenicu na svojim njivama u ataru sela Bujance kod Lipljana. Ruski agent je nesumnjivo, onda, i Fljorim Ejupi, čovek kojeg je sud pod upravom Unmika osudio na 40 godina zatvora zbog napada na autobus "Niš ekspresa" 16. februara 2001. kod Podujeva, da bi ga sud pod patronatom Euleksa 2009. oslobodio usled "nedostatka dokaza", iako je na mestu s kojeg je detoniran eksploziv pronađen Ejupijev DNK. U napadu na autobus ubijeno je 12 ljudi, a 43 ranjeno. Najzanimljivije u vezi s Ejupijem je, međutim, da je on po hapšenju iz zatvora u Uroševcu prebačen u američku bazu Bondstil odakle je, pod nerazjašnjenim okolnostima, pobegao u maju 2001. Znači li to da su ruski agenti i u američkoj vojsci u Bondstilu? Kuku!

Jesu li ruski agenti obučeni u uniforme OVK 15. juna 1999. godine oteli i oca Haritona, monaha iz manastira Svetih arhangela kod Prizrena? I to naočigled nemačkih pripadnika Kfora, koji su, verovatno, i sami bili ruski agenti, jer inače to ne bi dozvolili. Ne znamo šta kaže profesor Dragišić o tome ko je formirao OVK, ali s obzirom na to da njegov štićenik Trifunović stalno govori kako su to učinili KGB i istočnonemačka služba Štazi, da se pretpostaviti da i on misli isto. To bi onda impliciralo da su ruski agenti i u današnjoj nemačkoj službi BND, francuskoj službi DGSE, pa čak i u CIA. Kuku, kuku!

PROFESORSKO OBJAŠNjENjE 

Ali ne pomišljajte da je tu kraj, dragi čitaoci, imamo i treće "kuku". Profesor Dragišić objašnjava motive za ovo: "Rusija od Srbije želi da napravi slučaj koji će skrenuti pažnju od njihovih zločina u Ukrajini, zato pucaju na Srbe na KiM! Ne nasedajmo!!! Rusija je kroz istoriju bila naš najveći dušmanin, pucajući na srpsku decu to ponovo potvrđuje… Živela evropska Srbija!!!" Ovome, kao i svakoj profesorskoj besedi, treba pristupiti višeslojno i otvorenog uma za nova saznanja i činjenice. Dakle, Rusi i ruski agenti su nam najveći dušmani kroz istoriju i pucaju na srpsku decu. Ruski agent koji je hteo da skrene pažnju s ruskih zločina na Istočnom frontu je bio i nemački komandant Franc Beme, koji je 10. oktobra 1941. izdao naredbu da se za jednog ubijenog nemačkog vojnika strelja 100 ljudi, a za jednog ranjenog pedeset, pa su pobijeni oni ljudi u Kragujevcu.

Ruski agenti su bili i Maks Luburić, Dinko Šakić i ostali, jer što bi, inače, pobili onolike Srbe u Jasenovcu i diljem NDH? Zašto bi iko, uopšte, ubijao Srbe ako nije ruski agent, uključujući i dahije Aganliju, Kučuk Aliju, Fočić Mehmed-agu i Mulu Jusufa čiji je teror u Beogradskom pašaluku bio jedan od povoda za Prvi srpski ustanak, koji je, jasno je, bio u ruskom interesu, a ne plod želje Srba da se oslobode turskog jarma. Kad smo već kod dece, ruski agent je nesumnjivo bio i američki pilot koji je bombom ubio malu Milicu Rakić. Dakle, kuku, kuku, kuku!

Sad je veliko pitanje kako ćemo se osloboditi svih tih ruskih agenata ako to kroz istoriju nisu mogle ni Osmanska imperija, nacistička Nemačka, ili moderni Vašington? Kako, ako iza svakog zločina, zapravo stoje Rusi? Predlažemo profesoru Dragišiću da ne bude lenj, nego da uzme i napiše "Protokole kremaljskih mudraca" i da raskrinka sve razmere ruske svetske zavere, uključujući i mešanje u američki izborni proces, koje čak ni FBI nije uspeo da dokaže.

A do tada, Srbi, ne budite naivni i ne nasedajte. Ne ubijaju nas na Kosovu i Metohiji Albanci, oni su tradicionalno tolerantni i dobroćudni, nego to čine Rusi. Sve probleme koje Srbima pravi, Aljbin Kurti radi po nalogu iz Moskve, a Amerikanci i Nemci ga podržavaju, jer je to politika koju vode ruski agenti na njihovom čelu.

BONUS VIDEO: NAJPOTRESNIJI SNIMAK UOČI BOŽIĆA - Cela Srbija je plakala zbog malog Stefana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest